Välspenderad tid... NOT.

Tillbaka från sex timmar hos olika doktorer och väntrum. Resultatet: nada. Jag ska använda mitt frankenstein-skydd i två veckor och sedan tillbaka till sjukhuset. Jaja, sånt är livet. Så länge det inte gör asont är jag nöjd :)

Nu ska jag och emmeli se en film om hajar... och sedan en dansfilm (för att lugna ner oss) och äta chips för idag är en sådan dag!

Tillbaka i Sverige!

Har haft en riktigt bra vecka måste jag säga; Bad Gastein var otroligt vackert, pisterna var breda och oftast ganska bra pistade (några undantag med lite is och skit), ölen har varit god (speciellt den vi tog i backen emmeli och jag) och x antal roliga citat finns memorerade.

Sedan slutade ju inte riktigt veckan på det mest önskvärda sättet när jag kraschade i sista åket ner till dalen (mitt skrik av ångest och smärta ekar säkert fortfarande mellan bergstopparna). Kraschen resulterade i släde ner till dalen och sedan ambuans bort till sjukhuset. Lovely. Not.

Jag missade bussen hem (chauffören vägrade ta mig med på bussen och jag fick inte åka för SOS International) och fick sitta ensam kvar på ett nytt hotell innan mitt flyg gick igårkväll. Helt nya upplevelser får jag säga, jag kommer berätta lite mer senare men just nu ska jag äta lunch och sedan blir det farbror Doktorn för en remiss eller en diagnos.

Bad Gastein here we come!

Fullspäckad dag igår, en halv lektion och sedan möte inför ex-jobbet. Mötet kändes jättebra, vi måste bara samla tankarna lite och skriva ihop ett bra förslag så att alla har nytta av det. Helt överrösta med reklamgrejer oxå så har nu fått en väska och en maskot inför exjobbet. Just maskoten är en rolig grej mest men han ska få hänga med från och med nu ;D

Spenderade några timmar inne på stan tillsammans med flickorna, Emmeli, Elin och Lizze, väldigt mysigt och jag lyckades avhålla mig från att shoppa! :D Fantastiskt!

Egentligen skulle vi ha gått bort till Adam och festat men vår klass hade en all-time-high i tråkighet så vi ställde in. Inte för att vi inte drack, vi satt istället och pratade i sisådär fem timmar med ett glas vin i närheten, taxi in till Bulls och så bara fortsatte vi att prata där. Sjukt trevligt och det var ganska bra tryck på bulls faktiskt.

Väldigt lyckad kväll. Idag kommer kanske bli kul oxå...? Ett dygns roadtrip ska väl inte klagas på eller? ;) Vi ska ladda upp med en jäkla massa godis, bra musik och jag har (givetvis) med mig tre böcker. Hm.

Ha en trevlig vecka all! :D


Nedslagen

Fick ta och skippa boxningspasset, varken jag eller emmeli hade nog med energi till det. Helt sjukt så nedslagna vi båda är. Ingen aning om varför men jag tänkte vila bort det nu en stund innan det blir fart under galoscherna igen.

Vid åtta blir det fint besök av flickorna + ny bekantskap, mycket spännande. Lite handboll och sedan film (kanske får lite extra folk till filmen oxå, det blir packat i vardagsrummet men vad gör det när man har trevligt?), en riktig myskväll.

Men nu hägrar min nybäddade säng. Ciao!

Obstinat är mitt mellannamn

Idag har jag varit på riktigt härligt humör som bara skriker: obistinat! Hade ett litet möte med min lärare och när han inte kunde förklara skillnaden mellan en fyra och en femma för min del då... ja, då gav jag honom mitt bästa jag-är-söt-som-socker-men-jag-köper-inte-det-här-överhuvudtaget. Jag fick tillåtelse att komplettera så det har jag spenderat en knapp timme med att göra.

Det stora problemet med att vara så här obstinat det är att jag egentligen inte bryr mig om jag fick en fyra eller en femma... det jag bryr mig om är att han inte kan förklara.

Annars idag har jag och emmeli varit ute på en liten promenad med Erikas vovve, Ällsa, som behövde rastas lite. Lite mindre än ebba men det var ett bra substitut! :)

Bowlingen igår var riktigt rolig och lyckad. Sedan att jag fick stryk av Adam och Hampus var inte särskilt chockerande, det som var chockerande är att jag slutade tvåa på två av tre rundor. Lite förvånad över mig själv ibland ;D Vi gick vidare till Bulls och drack lite till, pratade och hade bara allmänt trevligt. Det är så kul att folk faktiskt orkar dra sig bort (det var många som var så tråkiga, så tråkiga) och hitta på något, för det ger bevisligen väldigt trevliga kvällar :D

Vill du lära känna dig själv, så lägg märke till vad du helst och oftast tänker på

Vilken jäkla dag, jag är inte van vid att behöva fokusera från klockan 9 till 16.30, resultatet blev kanske inte så smickrande för min självbild. Resultat? Mina tankar vandrade iväg på eftermiddagen och jag blev stressad och frustrerad innan lunch. Att jag blev stressad och frustrerad hörde visserligen ihop med att vår lärare, i slutminuterna av labben, meddelar att det ska finnas en okänd variabel till i ekvationen. Synd bara att den då blev olösbar med de verktyg som vi förfogade över. Tack för den!

Men det där med att inte kunna hålla ihop tankar får jag nog jobba med... satt och läste citat ur min kalender och kluddade i blocket medan någon pratade. Jag kluddade inte meninglösheter iaf; jag kluddade faktiskt ner citat i min "tjock-stil". Jag råkar älska citat och köper bara kalendrar som har citat för varje vecka (vad ska man annars läsa på lektionerna?). Citat som: Förälskelse är som en stukning;andra gången kommer den lättare (Spanien) & I kärlek kan det vara bättre för oss att ta hänsyn än att ta poäng (Leo Buscaglia), kommer jag nog alltid älska att läsa.

Ord är viktiga för mig, alldeles för viktiga, för finns inte orden där så kompenserar min hjärna med en alltför livlig fantasi och får min fantasi löpa amok blir ingen glad, allra minst jag.

Nu blir det lite House och vila, sedan lite vin i vardagsrummet och till sist lite bowling med några tappra människor från klassen :) Najs.


Tråkdag... lite

Det märks verkligen att vardagslivet är tillbaka: från att ha varit överduktig med att uppdatera bloggen hela julledigheten så föll det platt som en pannkaka så fort det ens viskades om föreläsning. Typiskt.

Har ju trots allt inte gjort så mycket, kan ju vara därför inspirationen tryter lite. Jag och emmeli åt upp chipsen från igår (fortfarande lika goda), jag har spenderat lite tid med att virra runt i telefon och på olika sajter för att söka jobb (börjar bli trött på att upprepa samma skit om och om igen), jag har kollat på ett av de mer sorgliga How i met your mother-avsnitten. Visserligen blev jag förvarnad om att det skulle vara sorgligt så jag blev inte så medtagen som jag annars hade blivit. Tacksam för förvarning? Japp.

Funderar allvarligt på att gå och lägga mig... går i skolan mellan 9 (9 Jenny!!) och 17 så jag lär vara medtagen av det. Är lite arg visserligen efter förlusten i handbolls-vm. Jäkla bullshit!

Stötte på en liten otrevlig chock idag på föreläsningen oxå (på tal om att bli medtagen) men emmeli visste vad jag tänkte så hon drog upp mig ur en nedåtgående spiral väldigt snabbt. Tur det! En liten klapp på armen och en medkännande blick är ibland allt som behövs, tack!

Klantarsel

Eftersom jag hade en så fantastisk dag igår så straffades jag inatt. Glädjen får ju aldrig bli för långvarig eller hur? Suck. Kunde inte somna på grund av smärta, vaknade av smärta och när det var dags att gå upp låg jag i fosterställning och förbannade livet lite.

Det klantiga i det hela här är att jag tänkte gå upp samtidigt som emmeli, när hon inte gick upp vid åtta passade jag oxå på att snooza, eller snarare vila för jag somnade ju inte. Inte förrän vid tjugo i nio somnade jag och vaknade en halvtimme senare (2 minuter innan skolan börjar), jag vaknade av att emmeli började röra runt lite och det var ungefär då jag insåg: jaha, hon har inte riktigt koll på att vi börjar vid nio och inte tio!

Så vi kom en timme försent till lektionen, min kropp behövde vilan men skammen bränner för jag kunde ju ha fixat så att emmeli inte kom försent. Klantigt!

Idag ska vi ha stormöte med Mjölner så jag ska byta om lite. Ingen lust att stå framför en massa människor och känna mig obekväm... eller det kanske man gör automatiskt och det är helt oberoende av vad man har på sig?

Inga happy socks... men ett happy smile!

Det krävs inte mycket för att göra mig glad, ibland tar det faktiskt pinsamt lite för att göra mig glad. Som idag till exempel, jag står och väntar på min cappucino på espresso house och får syn på de små sockerpaketen. Jag beundrar espresso houses detaljrikedom för på sockerpaketen står det: En påse räcker. Du är tillräckligt söt ändå (Rörsockret) och Det här är kolhydrater. Men strunt i det idag. (Strösockret)

Sådana små detaljer gör mig glad, det är verkligen design använt på det bästa sättet :)

Det här har verkligen varit en glad-dag. Dels för att shoppingturen med medföljande lunch var så mysig och precis vad jag behövde: lite meningslöst spenderade tillsammans med min fina kombo. Dels för att vi verkligen tog i allt vi kunde på boxningen, jag blir glad av att röra mig, jag blir glad av att se emmeli bita ihop och verkligen slå ut alla frustrationer och jag blir glad över att kunna slå ut mina egna frustrationer.

Efter boxningen gick vi till maxi där vi råkade köpa jordgubbar och lite chips. Så till handbollen (jippi, btw) åt vi först kvällsmat; färska jordgubbar, fil och flingor och sedan chips, morötter & dipp som efterrätt. Sådan sjuk myskväll att det var helt sanslöst, det är så skönt att vara tillbaka i lite vardagslunk :) 

Imorn börjar det med vardagslunk på riktigt; skola mellan 9 & 12, mjölnermöte och sedan stormöte med mjölner... jippi. Jag får se till att hålla den här kvällen i minnet om jag skulle känna humöret dala...

...eller får jag väl ta med ett sockerpaket till skolan ;D

Loca...?

Den här förföljde mig och Emmeli på shoppingturen, jag tror att vi hörde den en sisådär tre gångeri olika butiker. Jag har en stark känsla att det kan bli Bad Gastein-låten med tanke på graden av förföljelse och så råkar Elin gilla den oxå ;D


Shopping, shopping, shopping

Ok. Min ryggrad är vek... eller snarare böjlig kanske för jag lyckades komma hem med: ett par chinos, ett par leggings, en klänning och en kjol. Grattis! NOT. Fast å andra sidan: allt hittades på rean så allt för under 300 kr ser jag som en lyckad shoppingtrip. Riktigt lyckad.

Nu blir det träning och sedan får vi se. Egentligen skulle jag nog hitta på något, men det bestämdes på fyllan så jag litar inte riktigt på det. Jag och Emmeli lär ju dö en stund efter boxningen iaf om vår tränare är lika sadistisk som förra veckan :D


Rekord!

Nytt vinterrekord: jag sov till halv elva! Att jag passade på att göra det första morgonen med emmeli i huset är kanske lite mer än korkat dock... men jag rationaliserar med: jag behövde det!

Vi tänkte att vi skulle traska in till stan en vända nu, Emmeli behöver lite festkläder inför Bad Gastein (vi börjar bli ordentligt peppade verkligen) och jag ska verkligen inte ha något alls. Punkt. (Vi vet ju alla hur bra det brukar gå för mig när jag säger så. Suck)

Nej, ut i halkan för lite promenad! Toodles!

Bakissöndag

Har haft en väldigt trevlig dag och kväll. Lagom till lunch dök min kombo upp som en virvelvind i lägenheten igen. Fullständigt superstissig och redo att klättra på väggarna samtidigt som hon tänkte korka upp sangrian (det senare lyckades jag sätta stopp för... min kropp bara skrek vid tanken på alkohol). Väldigt kul att ha henne tillbaka :)

Eftersom hon var stissig på gränsen till det omöjliga så bestämde vi oss för en bakisfilmkväll tillsammans med några av de mer bakfulla från gårdagens bravader. Så efter träningen kom Erik och Hampus förbi med räkor, mackor och aioli för att titta på film. Sjukt gott och väldigt trevligt även om vi var lite mer än avslagna till slut. Tur att jag hade sett filmen (Se7en) innan för då kunde jag dåsa lite då och då utan att missa så mycket.

Väldigt trevlig, avslappnad kväll iaf men nu tänkte jag sikta efter något mycket efterlängtat: min säng!

Knatten nr 1

Fick världens nostalgitripp (syrrans fel) och var tvungen att asgarva lite åt den här. Jag älskar Knatten och hans sjukt ironiska humor :D


One of the boys

Hade väldigt trevlig kväll, jag brukar vara van vid att vara "one of the boys" men igår var det närmare extremt; jag och sisådär 12 pojkar på förfesten. Jag kan fortfarande inte bestämma mig om det var censur på dem eller inte... för var det här den censurerade versionen så är jag glad över censur ;D

Sedan blev det Mårtensons och schlagergolvet, jag tappade tempo och humör någonstans vid halv två vilket Max inte godkände vilket i sin tur innebar en tequila och en öl. Mitt huvud tackar inte honom idag men det hjälpte igår ;D Jag hade ändå klackar så den där extra alkoholen var nog nödvändig, jag lär ha känt av fötterna annars, men som det var nu så gick vi inte förrän tre typ. Very nice :) 

Att jag sen inte somnade förrän vid sex eller så är inget mysterium, jag och Hampus satt och pratade i tre timmar eller så, drack lite te och pratade lite till. Att jag vaknade vid tio och har varit vaken sen dess, det är däremot ett mysterium. Jag kommer aldrig förstå mig på min kropp.

Jag kan lägga ännu en sak på listan jag aldrig kommer förstå: pojkar. Jag kommer aldrig någonsin förstå vad som rör sig innanför pannbenen där ibland men men, sånt är väl livet ;P  

btw: jag har slipat min gå-och-dö-blick till perfektion tror jag, jag var nog på väldigt fel humör igårkväll. Den inre djävulen jublar, skålar i champagne och gråter glädjetårar :D

En hobbyanalys från min syster...

...låter ungefär såhär:

Berget symboliserar din närmsta framtid, där du står och vacklar mellan det trygga och det okända som kan verka farligt... Att stigen är så smal representerar den hårfina linjen mellan dem. Huset visar att saker och ting har både en negativ och en positiv sida och om man väljer att se det positiva och ta tag i det negativa så får man bättre slutresultat än om allt är rätt från början... Du har en längtan efter frihet samtidigt som du har en skräck för att falla fritt utan att få någon hjälp. De som vandrar med dig symboliserar dock hjälpen du får om något händer. Om det är lömska personer med dig finns risken att du inte får den hjälp du förväntade dig. Puss älskar dig.

Nu kan jag ju se ett flertal logiska luckor i det här resonemanget, främst eftersom det jag beskrev var världens minsta del av själva drömmen. Jag bara råkade gilla sceneriet just där (för det var verkligen vackert, det har etsat sig fast på näthinnan så pass att jag kan beskriva huset ner till minsta detalj... jag förstår mig verkligen inte på mitt minne ;D) och det var egentligen en mindre roll i själva drömmen, något som skulle passeras förbi.

Jag som aldrig brukar komma ihåg drömmar har den här fortfarande klar i huvudet... och nu pratar vi ändå världens längsta dröm! Jag kan till och med sätta mig in i känslan jag hade (en ganska trevlig sådan om vi ska vara ärliga), mycket weird. Jag kommer aldrig förstå mig på mig själv!

Och på tal om drömmar så ska jag nog vila en stund nu, vila upp mig inför ikväll för då blir det partyparty! :)


Drömläge

Vaknade av konstiga drömmar idag oxå, det var som om någon tagit hela mitt liv och kastat det i en mixer för det var en salig blandning av gamla och nya vänner, hundar, familjemedlemmar, olika scener osv.

Det är speciellt en scen som har fastnat på näthinnan; av någon anledning traskade jag uppför ett berg med lite olika människor. Det är ingen bred stig precis, på ena sidan finns det trygghet i form av berg men på andra breder havet ut sig, långt nedanför och stuprätt ned. (Jag hade svindel i drömmen till och med). Någonstans på den här lilla stigen - mer passande för getter än människor - stöter vi på ett fallfärdigt ruckel till hus men med en helt fantastisk pool. Poolen ligger precis vid kammen vilket innebär att bortanför poolens slut finns bara hav och klippor. Drömläge på det? Japp verkligen. Både bildligt och bokstavligt.

Tyvärr misstänker jag att det är min - alldeles för - livliga fantasi som har målat upp hela den här bilden och att verkligheten nog är lite tristare. 


Ungefär sådana här stup (fast med 1000 meter i fallhöjd ungefär) blandat med kargheten från klipporna. Nu är de här bilderna från Azorerna men det var inte drömmen för jag är ganska bombis på att vi traskade genom en bokskog ;)



Nu ska jag kolla på vinterstudion!


Filmkväll

Lyckad myskväll det får jag då säga; två väldigt bra filmer: (500) days of Summer och RED.

(500) days of Summer är en typisk flicka-möter-pojke-historia men (som de så vackert uttrycker det i början), det är ingen kärlekshistoria. Fick tipset av en classmate och måste säga att det var ganska pricksäkert; lite småfinurlig humor och inte endast det rosenröda nyförälskade skimret utan lite fler dimensioner än så. Den ultimata krocken när det gäller tankar om kärlek: hon, som inte tror på äkta kärlek, och han, som är övertygad om dess existens.

Film nr 2, RED, var nog ändå snäppet bättre. Någonstans halvvägs igenom inser jag att jag har velat se den här filmen ett tag (ungefär när Helen Mirren dyker upp som hardcore-killer inser jag vilken lyckträff jag har gjort), ett gäng pensionärer visar vad de går för ungefär, det kan inte bli dåligt. Och nej, då pratar vi inte ett gäng pensionerade ekonomer precis utan lönnmördare av högsta klass.

Den här filmen, tycker jag, visar den stora skillnaden mellan action och dess mer lättsinniga syster, actionkomedi. Det finns ju ingen tvekan om vilken jag föredrar? Vill jag se en film som fokuserar på hur många olika sätt man kan döda en människa väljer jag typ... Salt. Vill jag se en med en liten självironisk glimt, en som vågar bjuda lite på sig själv och visar upp det gamla gardet i absoluta toppform, ja, då väljer jag RED (står förresten för: Retired Extremely Dangerous... vilket råkar vara den sämsta grejen i hela filmen. WTF liksom?!).

Och, som ett litet ps innan jag går och lägger mig: Helen Mirren är nog en av de ståtligaste kvinnorna någonsin, sjukt vacker med tanke på att hon är född -45. Har för mig att hon tyckte den här filmen var lite rolig för här fick hon visa att hon kan spela annat än drottningar... sedan att hon fortfarande för sig som en kunglighet är en annan femma ;D




Cirkel

Cirkelträningen var jobbig, speciellt för armarna eftersom det var tunga vikter, men få repetitioner, som gällde. Mina armar lärde sig vet hut men det är inte mycket som rår på mina ben och därför studsade jag ut ur lokalen som vanligt. Och ändå är det armarna som är freakigt muskulösa (seriously - jag ser ut som en man, med synliga vener och hela paketet), eller ok, benen saknar ju inte synliga muskler precis. Men det är ju inte i närheten (tack och lov?). 

Ikväll blir det fredagsmys - med mig själv - och därmed filmer som jag inte kollade på igår :) Ha en trevlig fredagskväll! :D   

The Walking Dead

Såg ju the Walking Dead igår; jag trodde - hoppades? - att det skulle vara bildligt talat. Inte bokstavligt.

Det var en bokstavlig titel på en serie, det var precis som att hoppa rakt in i en scen från valfri zombie-film. Nu råkar det ju vara så att jag har lite svårt för zombie-filmer och gore-filmer överhuvudtaget, att det var i en serie gör inget undantag. Jag känner hur jag liksom skrynklar upp näsan i lätt avsky vid åsynen av blod, hjärnsubstans och inälvor. Jag har inte svårt för att se blod, jag har bara svårt att se poängen.

Men. Eftersom det är en serie så ska jag ge den några avsnitt till, vem vet, gore-känslan kanske försvinner efter några avsnitt? (eller blir jag avtrubbad?)

Anledningen till att jag kan tänka mig ge serien några avsnitt till stavas: skådespelarna. Det råkar vara så att jag gillar Andrew Lincoln (Mark i Love Actually) och Sarah Wayne Callies (Prison Break) och hoppas att de kan lyfta upp det hela ur det enkelspåriga zombie-träsket.

Nej, nu får det vara så, snart blir det ju cirkel!

Djävulskt änglalik?

Har varit ute och strosat lite idag, skulle egentligen gå upp till min lärare i arbetsmiljö men eftersom jag inte såg hans nuna på hans kontor och mitt tålamod är på en all-time-low så traskade jag iväg igen...

...och bort till stan. Jag vet inte riktigt om jag ska räkna det som ett misstag eller som ett lyckokast. Jag hade intalat mig själv att inte köpa något och skulle jag råka hitta något jag gillade så måste det vara ett par leggings.

Ööööh. Ok, jag har inget vidare till beslutsamhet ibland. Den lilla inre djävulen, som sitter konstant uppflugen på min axel, måste ha skrattat högt när den lilla inre ängeln föll ohjälpligt mot sin död när jag köpte ett par shorts. Men - och här måste lilla ängeln hålla med oxå - de var ju så sjukt snygga! Och med ett bra pris ;D

Eftersom hela mitt liv är lite omvänt så kanske jag borde tatuera in min lilla djävul uppe på axeln... och min ängel nere på foten någonstans för ungefär så känns det? Djävulen må regera men å andra sidan har jag alltid uppfattat min djävul som den skojfriska, okynniga lilla rackaren med ett skälmskt leende så det stör mig inte så mycket ;)

 


VM-premiär!

Blev ingen film, det var ju för guds skull handboll på tvn!! Kan ju inte missa Sveriges premiärmatch precis. Och vi vann (trots att jag tittade!!). Sjukt gött, tycker dock att de kan spela upp sig lite för anfallsspelet var tråkigt och försvaret hade luckor stora som en ladugårdsdörr ibland!

Vet inte vad det är med mig men jag är trött som en gnu och ska därför kolla Lie to me samt Cougar town och sedan tänkte jag sussa sött! Natt!

Freak...?

Eftersom jag har gått samhälle med inriktning kultur (vilket gör mig till lite av ett freak i byggingenjörsklassen) så har vi diskuterat konst lite då och då. Inte tillräckligt mycket för att jag ska kunna säga att jag äger kompetens i det men tillräckligt mycket för att jag ska kunna bilda mig en uppfattning.

Boken jag läser nu handlar nämligen mycket om impressionismen, vilket råkar vara en av mina favoritriktiningar inom konsten. Jag har speciellt en konstnär som jag favoriserar, en av de tidiga konstnärerna inom riktningen. En britt som vår lärare, Ulf, alltid pratade om och som jag aldrig kommer ihåg namnet på. Nu när boken ändå nämner så många konstnärer så var jag ju tvungen att slå upp det.

William Turner. Kära någon, det ska ju inte vara så svårt med tanke på att jag älskar Pirates of the Caribbean!? Jag kommer nog komma ihåg det nu iaf ;D



William Turner - Snowstorm


Rastlös och med dålig fantasi

Har vilodag idag så vet inte riktigt vad jag ska hitta på... ingen mat som behöver lagas för jag har rester kvar (korv stroganoffen, som, btw, är världens starkaste korv stroganoff ever. Ska korv stroganoff verkligen vara hot?), jag bakade igår och har så gott som hela kladdkakan kvar = onödigt att baka idag oxå kanske. Speciellt när jag inte är så sugen.

Titta på tv är inte riktigt min grej, jag ska se filmen Red senare idag (måste ju hålla lite på filmerna), de flesta serierna har jullov och jag har inte riktigt hittat ro för min bok, även om den är fantastisk än så länge. 

Jag funderar allvarligt på en promenad och sedan ska jag nog ge the walking dead en chans (walking dead är, btw, en väldigt bra låt med Ivoryline). Så får det nog bli, då kan jag få ut lite rastlös energi istället för att bara sitta här och klura på allt och inget.

Stolt!

Nu är jag stolt över mig själv. Efter två rundor till maxi och en till en lamphandlare, samtal till papì och lite pill vid köksbordet så kan jag nu stolt konstatera att min lampa fungerar! Och jag hatar el (efter en hemsk "undervisningsfilm" på mellanstadiet någon gång) men efter några minuter stod jag där, med en hand på ryggen enligt instruktioner, och hoppades innerligt att jag hade gjort rätt när jag kopplade in den. Inga dramatiska explosioner, eldbollar eller annat hände så jag ser det som ett lyckande.

Så om ni går förbi mitt fönster och ser en lysande, hängande lampa så är det jag som har fixat den! (är den släkt så sover jag :P)

Pappa hade förtroende för mina kunskaper att ta instruktioner... till en viss punkt för efter ett av samtalen ringer han upp igen och säger:

"Duuu... du kan väl ta och skicka ett mms på det hela innan du skruvar ihop det så vi kan kolla på det här?"

Hela kontoret var involverat till slut tydligen men jag fick godkänt iaf ;)

I drömmarnas värld

Vaknade idag av en dröm där pappa och jag bråkade. Jag gillade inte precis det och det var definitivt inte vad jag ville vakna med i huvudet så... jag somnade om. Och vaknade av att jag asgarvade istället tillsammans med mamma, den andra drömmen var visserligen jävligt konstig men det slutade med ett asgarv iaf. Mycket bättre än skrik och gråt.

Det är så skönt med sådana här mornar där det inte gör något om jag somnar om en timme eller så bara för att den förra drömmen var dålig. Där jag kan sitta i soffan med min nya bok, dricka kaffe och äta frukost i en timme eller två (fattar inte att tre knäckebröd kan ta en sådan tid ibland) med mtv i bakgrunden. Jag är nog ganska förtjust i min ledighet ;)

Pratade btw med papì lagom till frukost, drömmen hade fel, vi är inte ovänner och jag hade faktiskt inte tänkt att börja tjabba heller. Istället tänker jag nog gå bort till en lamphandlare av något slag och be om lite råd. Ska jag skarva så ska jag fan inte göra det utan instruktioner!

Black Swan

Såg precis Black Swan med Natalie Portman, Vincent Cassel och Mila Kunis. Den var... inte riktigt vad jag hade tänkt mig. En thriller visst men mer psykologisk än något annat. Väldigt suggestiv, väldigt mörk och oväntat sexig.

Det intressanta är att alla tre beståndsdelarna var nog nödvändiga för att få filmen bra, för bra var den. Anser jag. Gillar lite mer psykologiska filmer, jag blev inte direkt rädd men lite skakad och leken mellan den klassiska musiken och den totala tystnaden är alltid ganska trevlig.

Och sen råkar jag älska balett. Det hjälper ju säkert.





Och eftersom jag ändå är inne på temat tror jag att jag börjar på boken The Swan Thieves (Kostova) som jag beställde :)

Service!

Väldigt nöjd med på cdon och elle idag faktiskt. Och min postkille givetvis.

Ringde och klagade lite hos elle att min tidning inte hade kommit, vips, så var den framme idag. Sjukt bra.

Beställde böcker från cdon i måndags (tror jag) och vips så var de två böckerna framme idag. Ännu bättre.

Bäst är att när jag stod och bytte om inför träningen ringde det på dörren (vet inte varför det alltid ringer på dörren när jag halvnaken??), jag kastade på mig en tröja och utanför stod en postkille med ett blygt leende och ett cdon-paket i handen. Mycket cred till de som ringer på och väntar en stund när paketen är för stora för min minimala brevlåda!

Tränad och nöjd

Jaha, då var man tillbaka efter två pass på gymmet. Den nya bodypumpen var fantastiskt rolig (om den var jobbig återstår att se imorn, det får träningsvärken tala om helt enkelt). Flera av mina favoritlåtar från tidigare i höstas var med och det bästa är... jag har inte tröttnat på dem vilket innebär att triceps och mage kommer vara lite roligare dessa veckor ;D

Zumba var... inte så jobbigt som jag trodde men väldigt kul. Roligast var hur ful man blir när man försöker vara avslappnad och lite småsexig. Mina höfter kanske funkar men axlarna? Jag ser ut som en ballerina, stel som en pinne och rak som en fura. Inte sexigt. Men kul hade jag, det är inte konstigt att alla garvar på alla bilder man ser från Zumba. Jag tror folk helt enkelt inser hur dålig man är på latinamerikanska danser ;D

Nej, nu ska jag äta och sedan blir det kladdkaka och film! Som Maria (och Fredrik) skulle säga: mums! :D 

<3

Har precis haft en lång pratstund med emmeli, hon har åkt igen men det var väldigt välbehövliga 1,5 timmar eller så. Det är så skönt med lite förankring i livet och eftersom vi två tillsammans skapar någon sorts bubblande konversation hann vi gå igenom ungefär allt i livet. Kärleksbekymmer, klädbekymmer, Bad Gastein-bekymmerhälso-bekymmerskol-bekymmer osv. Trots lite tråkiga samtalsämnen känner jag mig inte deppig eller ensam utan snarare återupplivad. Det kan ju hjälpa att jag har en bra dag ganska rakt av :)

Och eftersom jag är återupplivad och har en bra dag ska jag ringa min mamì för lite hjälp med en viss bortglömd lampa. Toodles!


Min lilla solstråle och jag, London -09




små tankar en onsdagsförmiddag

Har gått och funderat över lite random saker såhär på förmiddagen:

1) om man kokar sex koppar kaffe... måste man dricka upp dem då?

2) har jag inbillat mig att det knackade någonstans vid halv nio imorse och att det sedan var någon inne i lägenheten en timme senare?

3) jag har världens cravings för kladdkaka, måste man ha grädde till det eller räcker det med att frossa i chokladen?

4) kan man ha träningsvärk i handryggen?

Vissa saker kan jag ge mig själv ett halvt svar på iaf:

1) njäe, men eftersom jag känner mig själv så kommer jag dricka upp allt och sedan ångra mig bittert när jag blir yr (att jag vet om det kommer inte stoppa mig, nej).

2) tydligen, emmeli är ju här på snabbesök och ingen har varit inne i lägenheten enligt henne. Scary, jag måste verkligen ha varit halvsovande!

3) det får räcka med chokladen, visserligen ska jag göra den ikväll så jag kan ju stanna till på maxi. Men jag har en känsla att det socker jag behöver, inte fett.

4) jag antar det, för det är enda förklaringen jag har till varför min handrygg (och hela armen för den delen) gör ont.


Lite tankar kring ensamhet

Dagen har bestått av lite efterdyningar från gårkvällens dipp; det vill säga att jag har känt mig ensammast i världen. Ensam och lite sorglig. Folk runt mig (bildligt talat nu) måste ha känt det på sig för jag har spenderat mycket tid i telefon. Pratat med emmeli, pratat med mamma, pratat med mormor (lätt oväntat men jag gillar läget) och pratat med Elin. De fyra har muntrat upp mig när jag behövde det :) Tack!

Jag måste dock lära mig en sak: det är inte hemskt att vara ensam. Jag sätter likhetstecken mellan ensamhet och misslyckande. Jag. Måste. Sluta. Med. Det. Genast.

Som liten hade jag inget problem med att vara ensam, jag var stark i mig själv och stark i min tro på mina vänner. Just nu är jag stark i min tro på mina vänner men har jag tappat det där med att vara stark i mig själv? Måste man umgås med folk 24/7? Jag lever lite i en ond cirkel ibland; jag hatar vara ensam men å andra sidan hatar jag att tränga mig på och jag skulle aldrig få för mig själv att bjuda in mig själv till andra. 

Borde jag ta för mig mer eller bara jobba på att vara stark i mig själv? Bjuda in mig själv eller låta folk höra av sig om de vill umgås? Den här veckan ska jag jobba på det senare, någon som vill umgås så får de höra av sig helt enkelt för jag är inte emot sällskap, jag tänker bara inte ta intiativet den här veckan! Jag jobbar på mig själv! :D     


Pest och pina

Färdigstädat! Eftersom jag var totalt omotiverad så bestämde jag mig för att städa som jag alltid gjorde innan: i klackar. Det var att slå två flugor i en smäll för jag hade ett par svarta pumps som behövde gås in, de har legat i träda sedan jag kom hem från Dublin, vilket innebär oktober -09. Inte ok egentligen.  

Om städa inte är en pina innan så blev det. Medan jag traskade runt i de mest obekväma pumps funderade jag över om jag inte är lite masochistisk, för vem i hela friden genomlider den här smärtan för ett par pumps för 15 ??? Förutom jag då. Men trots sitt pris så är de så sjukt snygga att jag bara inte kan låta bli vilket innebär att jag är mer envis är masochistisk för smärtan avtog och de började känns som det ska. Jag vann!

Nu ska jag göra korv straganoff á la Jenny, vilket innebär att jag egentligen bara behåller beståndsdelen falukorv men ändrar allt annat :P

Clueless...

...och boklös. Damn it! Det värsta är att nästa bok inte kommer ut förrän till sommaren (juni för att vara exakt). Jag gillar inte att vara i fas med böcker, det är bättre att börja senare för då behöver man aldrig vänta på fortsättningen!

Jag är fortfarande lite skakig och det känns som om någon har sparkat mig över revbenen (vilket Lina i ärlighetens namn gjorde). Jag hoppas det bara är att jag är otränad och inte att mina mediciner är i otakt. Hade varit ytterligt irriterande, vad ska jag då ha för dos? 112,5 mikrogram?! Totalt omöjligt. Men eftersom jag kollade det idag så borde jag ju få svar relativt snabbt iaf :)

Nej, nu blir det till att städa. Jag får fint - om än ett lite kort - besök av Emmeli med fader imorn, hade ju känts bra om om lägenheten inte ser ut som om en dammråtta hade exploderat.




Jungfru 2011

Sitter och klurar på om jag verkligen har fått januari-utgåvan av Elle, jag känner igen omslaget men inget annat, provläste årshoroskopet och det är totalt nytt (någon nytta ska man väl ha av ett alldeles för bra ordminne liksom???). Får leta ordentligt när jag ändå städar.

Elle-horoskop och jag har en lång historia, de har varit väldigt, väldigt klockrena alldeles för ofta för att den pragmatiska delen av mig ska känna mig bekväm. Hur kan det stämma liksom? Det här var faktiskt delvis ganska klockrent (typ personligt och karriär/ekonomi) och därför var jag tvungen att lägga upp det (källa: elle.se):

Jungfrun 24/8–23/9
Magi och romantik väntar.

Personligt: Det här är året när du lyfter blicken mot horisonten, tar ett djupt andetag och styr skutan mot en bättre framtid – för Jungfrun är det här inte enkelt. Du föredrar att ta livet steg för steg. Att tänka i långsiktiga mål, och inte ens bry dig om hur du ska finansiera dem, känns helt avigt för dig. Men när Neptunus, drömmarnas planet, erbjuder nya idéer och Jupiter bistår med hjälp för långsiktiga projekt är det helt rätt att förverkliga dina drömmar. Detta kommer att ändra din bana, antingen du vill eller inte, och förflytta dig till en ny plats. Det här året är det helt enkelt omöjligt för dig att stå still.

Kärlek: I ditt privatliv är det här året början på ett nytt kapitel, kanske till och med en bok. Neptunus skapar en oemotståndlig blandning av magi och romantik som kommer att svepa med dig antingen du vill eller inte. Du kanske intalar dig att du har koll på vad som händer – fel. Det är en stor romans med potential att förändra resten av ditt liv och om du försöker sätta ramar kring den går du miste om mycket av det den kan ge dig. Låt den vara vad den är: svårgripbar, kittlande, hypnotisk. Omöjlig? Javisst, det är hela poängen. Du kommer att lära dig mer om dig själv än någonsin. Det är mycket för dig att hantera, i augusti får du kanske nog – men du kommer att be om mer i slutet av året och det kommer att fortgå 2012.

Karriär/ekonomi: Dra nytta av lyckan som tar dig uppåt i juni. Ifråga­sätt inte om det är rätt steg här och nu – gör det bara. Ekonomiskt är året långsiktigt. Pengar till nödvändigheter finns, men mindre till att ha kul för. September och oktober har bäst förutsättningar.

Nej, nu ska jag traska in till stan och ta ett litet blodprov. Toodles!


.

Remember me var nog fel film att välja helt enkelt. Missförstå mig inte; den var bra. Men inte vad jag behövde. Inte när jag sitter ensam utan någon att hålla fast vid. Jag hade nog behövt en annan axel nu. Och en kram.

Slagpåse

Eftersom mina händer inte kan sluta darra efter boxningspasset så tänker jag klappa ihop totalt för dagen och lägga mig med en film. Jag är väldigt förtjust i min säng så det känns som ett grymt bra beslut :) 

Kan dock inte fatta händerna fortfarande skakar efter världens största portion av stuvade makaroner och falukorv, fast å andra sidan kan det ju bero på att jag fick slå på en kille vid sista rotationen. Att slå raka slag mot en kille när man känner instruktören innebär att du inte får hålla igen alls. Du ska ta i och fort som fan ska det gå eftersom du får skäll av både killen framför dig och instruktören annars (det är meningen att han ska klara av mina hårdaste slag, därför det blir jobbigare. För då måste jag ju slå mitt hårdaste!)! Jag gjorde mitt bästa (uppenbarligen eftersom kroppen hatar mig nu) och jag ser lite fram emot träningsvärken imorn :D 

Nu blir det Remember me!  

Music makes me high

Eftersom jag går och småplockar ensam i lägenheten passar jag givetvis på att dra igång med musik, min musik utan censur. Jag stör ju ingen annan, betongväggarna är för tjocka för att grannarna ens ska veta att jag är hemma.

Så just idag lyssnar jag på följande band/artister:

Ivoryline (4 låtar)
Rihanna (2 låtar)
One Republic (1 låt)
Rise Against (11 låtar)
The Classic Crime (4 låtar)
Bruno Mars (6 låtar)
Petter (1 låt)
September (1 låt)

Är det bara jag som ibland förvånas över bytena i musikstilar...?

Filmdagen övergick i en bokdag

Om jag hade en filmkväll igår (sammanlagt fem filmer; The Sorcerer's Apprentice, Depsicable me, Eclipse, Legend of the Guardians och En prinsessas dagbok, den ni!) så är det en bokdag idag. Jag skulle egentligen städa men började läsa boken vid frukosten och... fastnade. Ganska hårt oxå.

Kul att jag fastnade i just den här för jag var inte så imponerad av hennes första bok (som snällast kan beskrivas med barnslig och intetsägande). Inför bok nr 2 vässade hon pennan lite, lät sin huvudfigur växa upp och sluta gnälla och har faktiskt skärpt sig ganska hårt. Missförstå mig rätt, de tonåriga inre monologerna är fortfarande tröttsamma men de är inte lika långa eller gnälliga som i första boken.

Men eftersom mina beställda böcker inte kommer förrän senare i veckan och om jag läser ut den här står jag boklös ska jag gå och städa nu. Spara lite på krutet. Jag har redan läst halva, lite drygt, så det går väldigt snabbt trots att det är på engelska. Och, btw, boken heter Torment av Lauren Kate. Kanske skulle nämna det :P


Utmattad och nöjd

BodyPump-passet var... jobbigt. Riktigt, riktigt, riktigt jobbigt. Lite så att det snurrade i huvudet mer än en gång. Det är länge sedan jag har varit tvungen att blunda och koppla bort smärtan vid bröstmuskler och triceps. Det gjorde jag idag, skönt att veta att mina metoder för att hantera smärta fortfarande fungerar iaf. Måste sett ut som om jag låg och mediterade/sov, om det då inte vore för att armarna rörde sig, svetten lackade och musklerna arbetade febrilt för att orka lyfta ynka 10 kg.

Det är då man känner att man lever. Så jäkla härligt, jag har verkligen saknat den där känslan av total utmattning de senaste veckorna. När hela kroppen darrar och du har lite svårt att fokusera blicken men istället för att ge upp så biter man ihop och gör de sista förbannade armhävningarna (på tå, inte på knä).

Ja, det var en liten utläggning om mitt träningsberoende... :P

Nu är jag hungrig igen och ska därför traska nedåt för att se om det finns något kul att äta. Toodles!


Schleten

Kul att jag blir mer och mer sliten ju längre dagen lider. Bara för att jag var katig imorse antagligen, eller för att jag fortfarande var full imorse och alkoholen går ur kroppen typ... nu?

Insåg oxå att jag inte hade ätit sen frukost så har precis ätit äggröra, förväntar mig avsevärd förbättring inom de närmaste tio minuterna annars kan vi ställa diagnosen bakfull på mig :P

Jag ska aldrig mer festa tillsammans med killar haha :P

update 15.39:

Efter mat och vila mår jag bra. Energibrist bara tydligen. Nu går jag och tränar :D

The Sorcerer's Apprentice

Kan ju kanske passa på att recensera filmen jag såg; The Sorcerer's Apprentice. Mina förväntningar var lite småhöga faktiskt, Nicholas Cage brukar ju gilla matiné-genren och jag brukar älska matiné-genren!

Mina förväntningar infriades. Jag gillade den skarpt och det var precis vad jag behövde. Något lättsmält i filmväg med humor, lite kärlek och lite spänning och en väldigt fin blinkning till Svärdet i Stenen. Disney anropar Disney typ. 

Jag är nog lite svag för tafatta pojkar med en viss nördighet men å andra sidan är jag lite tafatt med en viss nördig sida så det har kanske sin naturliga förklaring. Hur de lyckas få den snygga tjejen när de inte kan komponera en hel mening i hennes närhet det däremot är lite svårare att fatta.  

Det här var verkligen min humor, inte ren slap-stick och inte ren, mörk ironi men någonting däremellan. Filmen ska inte tas på allvar och det visar den med all tydlighet. En film med självdistans

Störde mig lite på den väldigt Sagan om Ringen-lika inledningen, fast med en sämre berättarröst (Cate Blanchett är visserligen bästa berättarrösten ever så det är lite svårt att slå) men sedan ordnade den upp sig så det var lugnt :) Kommer lyssna sönder Secrets med One Republic ett tag dessutom.  




Vinmarinerad?

Hade en något vinindränkt kväll igår. Tänk att vitt vin kan vara så starkt? :P Hoppas jag roade killarna iaf, eller snarare: jag vet att jag roade killarna. Snubblade på Akilles galler, sa lite grodor och bara allmänt flummade. Jag bjuder på den ;D

Hade väldigt trevligt iaf, var ute på Mårtensson och dansade (väldigt lite) och drack öl (lite för mycket för mitt huvuds bästa?). Kvällen avslutades på McDonalds där pojkarna fylleåt och jag tittade på med lite lätt äcklad min, jag brukar inte gilla McDonalds nykter. Full var det värre!

Vaknade vid nio imorse och är faktiskt förvånansvärt pigg (allt är ju relativt visserligen). Ätit frukost, druckit te, tagit medicinerna och kollat på film. Ganska najs morgon faktiskt :)

Nu blir Despicable Me och sedan tänkte jag väl ladda upp med egna pommes (för det är mycket godare) för jag kan behöva lite sånt just nu :P Behöver avsluta garderoben oxå men skjuter lite på det, det får vara stökigt ett tag till.

Paj i ryggen...?

Pajade nog ryggen när jag traskade runt med väskorna tidigare idag för himmel vad den knakar och känns. Från skulderbladen ner till svanken är jag öm, hade behövt någon som tryckte ut det hela ordentligt. Lägga kotorna rätt och få bort lite knutor, det hade varit perfekt.

Det märks verkligen på min rygg att jag inte har tränat på några veckor, den förfaller snabbare än jag någonsin hade trott var möjligt. Tur att jag har bokat in mig på bodypump imorn för här jäkla ska jag återfå min rygg!

På tal om klädpanik så blir det kanske utgång ikväll... då kommer nästa klädpanik. Jag har bergis gått från alldeles för mycket kläder till alldeles för lite när det är dags att bestämma outfit för kvällen :P Men det ska bli kul att träffa lite classmates, synd bara att de är killar och därför inte kommer ha några planer förrän tio minuter innan det är dags att träffas ;D

Klädpanik!

Jag har precis kastat ur alla kläderna ur resväskorna, nu kommer nästa krux. Hur i hela friden ska jag få plats med allt?! Hur fick jag plats med allt innan?!!

Dagens uppdrag blir därför: sortera och slänga. Nödvändigt? Så inuti h*vete!

Hör jag inte av mig igen har jag fått en hög med kläder över mig och kvävs någonstans under allt.

Själakistan

Har precis läst ut en bok jag lånade av mamma. En svensk deckare/thriller (jag har lite svårt för genrer ibland) som heter Själakistan av Ann Rosman. Jag brukar generellt vara emot svenska författare, eller brukade kanske man kan säga för jag har ändrat mig. Efter att ha läst Själakistan är jag glad att jag gav den en chans.

Så fantastisk bok; spännande, komplicerad och oförutsägbar. Den utspelar sig på Västkusten och med en kvinnlig kommisarie som frontfigur (heja kvinnorna!). Hon får uppdraget att utreda ett mord på en kvinna som hittas på en Offersten, halshuggen och klädd i medeltida kläder. Man skulle ju kunna tro att huvudet som hittas senare den dagen skulle passa ihop med huvudet... men så lätt är det ju inte :D

Den påminner lite om Kostovas The Historian, som jag läste i Italien i och med att den har återblickar men huvudtemat i Själakistan är inte Dracula utan häxbränningar. Nu råkar det ju vara så att svensk historia kan vara lite tråkigt men just häxprocesserna är onekligen intressanta och fruktansvärda. Jag är verkligen feminist så djupt ner i botten att historia blir tråkigt om det inte finns en stark kvinna att anknyta till. Hm.

Det enda jag stör mig på i boken är det hela startar fredagen den åttonde september (ett ypperligt datum... kanske inte att förlägga ett mord på men i övrigt!) och den senaste fredagen den åttonde september inträffade 2006 för då fyllde jag arton år och var full. Synd bara att boken utspelar sig 2009... borde man inte kunna få den lilla detaljen rätt?! Fast å andra sidan, åttonde september är ju ett väldigt fint datum. Kommer jag någonsin skriva en bok ska jag oxå börja den åttonde september ;D

Blev så inspirerad att jag var tvungen att beställa hennes första bok :)


Back in Strawtown!

Jaha, då var man i Halmstad igen. Och vilket välkomnande man fick sen: pissregn! Ett riktigt jäkla skitväder verkligen, jag trodde jag skulle svettas som en tok med alla kläder jag har på mig (linne, två koftor, parkas) men jag frös istället! Det finns inget väder som är så kallt som det här! Ge mig -10 grader, snälla!

Jag måste erkänna att jag är lätt hungrig men det tar verkligen emot att traska ut i det här vädret, förr eller senare måste det göras dock. Tar hellre förr en senare för jag börjar verkligen bli ashungrig och kylen ekar tom.

Tillbaka senare med mer energi, en bokrecension och lite missade grejer från listan! :)

Sällskap till maten :)

Jag tänkte missköta min mat hela kvällen men den planen sprack (tack och lov) i och med Fredriks spontanbesök såhär på kvällskvisten. Jag har - av okänd anledning - lyckats få medlidande från Fredriks mamma och han kommer därför med kött så jag slapp äta ensam. Söt :)

Så jag står för potatis, sås och grönsaker så står familjen Sandevärn för köttet. Trevligt med sällskap till maten och dessutom råkar jag veta att Fredrik är lite småduktig på att laga mat så jag kommer nog vara mätt och belåten när den här kvällen är slut :D

Hoppas resten av er kommer få en grym kväll oxå! :)

Dofter

Doftminnen är en intressant sak. Tänk egentligen hur mycket en speciell doft kan framkalla när det gäller minnen. Iaf för mig. En viss doft gör mig illamående, en annan gör mig lite småförälskad, en tredje får mig att tänka på 6 osv.

Anledningen till dessa funderingar är att mamma har bytt sköljmedel med den omedelbara effekten att jag tycker att jag luktar som en killkompis. Det känns som om jag har varit och snokat i hans garderob och snott med mig ett par underställsbyxor som verkligen inte är mina. För det är så det känns: det här kan inte vara mitt underställ

Dessutom vadar jag ju i minnen så fort jag känner lukten. Helt plötsligt är det trean på gymnasiet igen, jag spelar badminton eller kollar på film och livet är dramatiskt, komplicerat och på samma gång så väldigt enkelt. Ambivalent var treans ord och det stämmer fantastiskt bra fortfarande!  

Jag stör mig så mycket på det här att det blir till att tvätta när jag kommer till Halmstad, jag vill gärna spendera min tid i nutiden faktiskt! ;D

En liten runda

Ganska givande runda på stan; Lizze och jag hade kul på rea-avdelningen. Var i hela friden har de hittat vissa kläder, förvånandes även över storlekarna (vad är en 2:a??) och hur olika samma storlek kunde sitta. Men hon övertygade mig om ett par svarta jeans (vilket jag behövde) och en tunika medan hon köpte klänning. Très bien!

Eftersom Karlshamn city är... yttepyttelitet så satte vi oss och fikade efter ett tag. Förstår inte varför man aldrig bara sätter sig med en kaffe i Halmstad. Tur att även hon bor där, vi får börja helt enkelt :) 

 

Lizze :)

Nu ska jag packa mina väskor inför hemresan, det lär bli problematiskt. Hur lyckades jag få med mig allt hit?? Jag kommer få släpa som en gnu!!

Ensam hemma!

Har vinkat hej då till päronen och syrran som körde upp mot släkten här innan. Ebba fick oxå en kram givetvis. Huset är mitt i ett dygn vilket innebär att musiken redan är igång men jag ska in och träffa Lizze alldeles snart så så mycket av huset lär jag kanske inte se :P

Nej, lite smink och sedan blir det stan :) Toodles!

The Tourist

Var på bio ikväll i Bromölla. Hela familjen samlad för att se the Tourist :) Väldigt trevligt med lite biomys (synd bara att jag lämnade min gratisbiljett i Halmstad, fick ju två när jag stod på mässa) och lite popcorn.

Filmen var inte riktigt som jag hade förväntat mig, den var ju lite småsmart, den innehöll lite action och den innehöll lite romans. Den var inte riktigt vad jag hade väntat mig helt enkelt och därför kan jag inte bestämma mig för om den var bra eller ej. Den var väl... ok antar jag. Ja, ok får duga. 

Johnny Depp är alltid en förstklassig stjärna när det gäller lite tafatta manliga roller med viss komisk udd och Angelina Jolie är snygg. Punkt. Kall och snygg utan viss komisk udd.

Säkerligen en film jag kommer se igen och nu när jag vet vad som väntar kommer den antagligen vara bättre, mycket bättre. För jag väntade mig en Mr & Mrs Smith men det jag fick var Mr & Mrs Smith i kombination med Chocolat (genremässigt, där upphör liknelserna); två urbra filmer jag inte är säker på att man borde kombinera.

Men jag kommer se filmen igen och då, när jag vet vad som väntar, kommer den säkerligen vara mycket bättre.

Godnatt!




Jag ställer mig frågande till det här...

Jag bekräftade precis vänskap med en hundfacebook. Har jag nämnt att jag hatar facebook ganska öppet?

Varför liksom?!

Kul fakta är att hunden inte alltid gillar mig; hon morrar, reser ragg och är allmänt fegis. Fast ibland så älskar hon mig (när hon har hormonella störningar tyr hon sig till mig... hur kul är det på en skala?!) och då kan hon vara söt. Men endast då.

Dagens mest onödiga inlägg! :D

Bye bye christmas

Pappa håller på att plocka ner julen... jag känner redan lite saknad. Jag älskar julen med alla tända ljus, lampor och annan mysbelysning. Tomtarna kan jag vara utan men ljusen? Never.

Sitter och trösttittar (är det ett ord?) på En plats på landet. Jag kommer aldrig förstå mig på britters planlösningar men det är kul att titta på :)  



Bye bye christmas!


Dag 26: mina rädslor

Nu pratar vi alltså rädslor och inte fobier (det hade blivit ett kort inlägg om mina fobier: jag har inga.) vilket gör att det blir ett lite längre inlägg.

Jag bär på ganska många rädslor nämligen, de flesta ganska vanliga faktiskt. Den största är:

jag är rädd för att förlora de jag älskar och står nära. Jag provade på det förra året och jag höll på att gå i bitar (håller på att gå i bitar fortfarande), det är inget jag någonsin vill uppleva igen (fåfängt hopp? Naivt?). Jag är oxå rädd att det ska hända hemska saker med de jag älskar givetvis men det är den totala frånvaron som skrämmer mig mest.

Jag är rädd för ensamhet; jag hatar att vara ensam och jag får panik vid tanken. Jag trivs ganska bra med mig själv men tanken på att inte ha någon att knacka på hos när jag är trött på mig själv skrämmer skiten ur mig. Därav den stora vuxen-ångesten, vad ska jag göra utan Emmeli?

Jag är rädd för att inte kunna bli ordentligt kär. Jag har aldrig varit det har jag kommit fram till. Jag vill tro att jag inte har träffat någon som har lyckats locka fram riktiga känslor ur mig men tänk om jag bara är inkapabel? Skrämmande tanke.

My dear friend!

Tog en lång promenad med Fredrik och ebbsie innan vi gick hem till honom och häckade i hans säng, kollade på bilder och jag lyssnade på hur han hade rest i USA. Fy fasiken vad gött det låter! Måste verkligen ha varit en toppenresa! Och nej, ressuget avtog inte avsevärt sådär, tvärtom snarare :P

Väldigt gött att träffa honom igen iaf, även om vi båda ställde oss frågan: vart tog fem månader vägen? Fem månader lyckades försvinna utan att jag märkte det, jag har hunnit med två resor. Det känns som en evighet sedan och som igår samtidigt. Vuxen-ångest på mig.

Spenderat kvällen med lite lammkotletter (det var gott), poker (jag vann) och nu fotboll (Arsenal - Manchester City). Ganska najs, tack och lov för boxen med funktionen "inspelning" för nu slapp pappa och jag slåss om vem som skulle få kolla på tvn. Han röstade fotboll och jag röstade Filip och Fredrik. Ikväll blev det fotboll och jag ska se Filip och Fredrik på fredag när jag är ensam :) Win-win!


Fredrik på besök i Halmstad för några år sedan, han lånade mina sängkläder. Väldigt snyggt (snälla, hata mig inte! :D)

Förvirrad

Fick precis ett ok på mitt och Emmelis examensarbete men vem i hela friden är vår handledare?! ÅS?! Mycket förvirrad och känner mig lätt korkad eftersom jag inte kan klura ut det :P

Men jag kollar på the Mentalist så jag kanske bara har prestationsångest?

update 13:43

Kan det vara Åke Spångberg?? :S
Nu ska jag promenera med Fredrik, finally! :D

Dag 25: ett första...

...armbrott av sammanlagt fyra. Det var sommaren innan första klass, runt nationaldagen någon gång, jag och Emelie satt ute och gungade på dagis (fritids?). Som vanligt hoppade hon av gungan i hög fart och för en gångs skull så gjorde jag detsamma.

Dumt.

Mycket dumt. Jag måste ha landat med armen under hela mig för det gjorde ont när jag landade. Riktigt ont. Emelie fick panik och sprang efter fröken. Det är länge sedan och minnet är lite blurrigt men jag vet att en killkompis (Pelle) skämtade om att de hade ringt ambulans vilket jag tyckte var lite fånigt. Det var en arm och det gjorde verkligen inte såå ont.

Mamma kom och hämtade mig, inte ambulans tack och lov, och på sjukhuset konstaterades det en spricka i handleden. Fem veckor i gips under sommaren. Kul. Men jag överlevde och bröt näsan på samma dag ett år senare. Dålig karma på det? Jupp.


Ressugen

Impulsköpte en bok på coop när jag var och handlade, 501 fantastiska resmål. Ååh vad det fortfarande finns mycket att upptäcka i världen... och då har jag bara bläddrat i Afrika-delen av boken.

Jag älskar att resa, det är så fantastiskt att få se lite nya miljöer, dessutom vill jag ju besöka de platser jag redan har varit på igen. Jag vill åka runt i Skottland och på Irland, jag vill dricka vin på ett franska slott och se fler musikaler i London. Och nu pratar vi bara Västeuropa, det finns ju så mycket mer i världen. Karibiska öar, amerikanska städer, australienska korallrev osv. Önskedrömmar :)

Energinivå noll

Borde åka och handla men vill bara sova. Trött som en gnu men nu är andra lagret klart iaf :)

Tänkte sockerchocka min stackars kropp lite med ballerina och sen iväg, måste ju handla julkorven till idag och lammkotletterna till imorn!

Har lite beslutsångest, vet inte riktigt om jag är sugen på att åka upp till de gamle under helgen. Har inte riktigt energin för att vara trevlig just nu. Sedan vet jag inte om det finns några i k-hamn att umgås med, alla börjar åka tillbaka till sina respektive studentstäder och till sist vet jag inte om det finns några att umgås med i Halmstad heller eftersom vi är lediga så länge. Suck på mig för att jag aldrig kan bestämma mig och för att energin är så låg.

Måste. Börja. Träna. Igen!

Mitt i naturen á la familjen Hägg

Sovit dåligt, alldeles för mycket tankar i huvudet och alldeles för många skator utanför fönstret. Ärligt talat så borde de skadeskjutas... lite iaf. För så mycket mer högljudda än imorse kan de inte bli. Hela tomten känns som ett urdrag ur Mitt i naturen; skator, ekorrar, rådjur, kaniner, småfåglar och mitt i allt en liten skogstokig vovve som försöker hålla tomten fri :) 

Häromdagen när vi satt och åt frukost hörde vi en jäkla smäll, tittar ut på altanen och där sitter en rovfågel (högst troligt en ormvråk) med en trast i klorna. Jag undrar om han inte blev lite lätt yr i huvudet av smällen för han satt där en stund med trasten innan han flög iväg. Mamma, pappa och jag bara satt med öppna munnar och funderade på att sälja rättigheterna till tomten till just Mitt i naturen, för här verkar det onekligen hända grejer.  

Nu ska jag borsta tänderna och sedan måla väggar, måste komma igång nu för jag åker antagligen till Halmstad tidigare än planerat, folk drygade inte här i k-hamn riktigt så mycket som planerat.

          
  

Trädgården under förra vinterns snötäcke

Dag 24: det här får mig att gråta

Jag är inte den som är känd för att gråta precis (den genen verkar ha gott till min syster som kan gråta till precis allt och vid alla möjliga tillfällen) och jag ska erkänna att jag inte riktigt har hittat mina ömma punkter.

Men visst kan jag gråta, jag behöver bara samla på mig tillräckligt många saker att gråta för om jag ska lyckas. Oftast är det alltså en kombination snarare än en enskild sak, har jag nått min punkt för vad jag klarar av så kan jag gråta till extreme home makeover till och med :)

Jag kan gråta av smärta (men då ska det vara mycket smärta, jag har för guds skull brutit armen utan att gråta), jag kan gråta av sorg (men inte så ofta som jag hade velat, tårar forsar nästan aldrig hos mig, jag har inte ett så stort lager), jag kan gråta av brustet hjärta (men det har hänt med sammanlagt två pojkar och varade inte så länge) och jag kan gråta av ilska (men då ska jag bli riktigt arg, det händer inte så ofta som man kan tro).

Det jag oftast gråter av är faktiskt medlidande, jag har svårt att se andra gråta och vara ledsna utan att bli tårögd själv. Lustigt att jag kan gråta för andra men inte för mig själv?

Småland runt

Fullspäckad dag verkligen. Försvann från huset vid tio imorse och kom tillbaka vid sex. Däremellan hann vi avverka ungefär hela Småland kändes det som; Kosta, Orrefors och sedan Tingsryd på vägen hem.

Jag fick (tyvärr??) lite handlat, lite grejer från Craft, en tekanna från Höganäs (som jag har kikat på ett århundrade, 500 kr rabatt kändes mer än ok) och en plattång. Ganska ok skörd och jag låg i lä jämfört med syrran och svåger som handlade street-glas för ett par tusen eller så. Jag köpte street-glas till dem i julklapp och de blev lite inspirerade tydligen :)

  

Sjukt seriösa när vi provar mössor... som alltid ;D

Efter den lilla glasrundan så måste man alltid stanna i Tingsryd för lite fika. Börje's is the shit om man vill ha fika, det må vara så bonnigt att det luktar gödsel i ingången men 67 kr för fika till fyra pers det får en att glömma det mesta ;D

Hittade ju faktiskt min plattång där oxå (i syrénlila, naaajs!)! Lyckad dag med andra ord :)

Husdrömmar

Jag har spenderat kvällen växelvis med Robin Hood (som jag inte fick se häromdagen) och hemnet. Hemnet kan ju vara något av det roligare som finns att kolla på, där kan jag (utan att överdriva) spendera flera timmar. Som idag: jag tror jag satt 4 timmar eller så. Helt sjukt, visserligen med en film igång samtidigt men ändå, helt sjukt.

Jag är alltid lite seriös i början och kollar de "nya" i mina vanliga kommuner och sedan totalflippade jag ut idag. Jag har ingen aning om varför jag kollade på villor för sisådär 20 miljoner men kul är det. Det värsta med de där bostadsrätterna och villorna är att de faktiskt oftast inte är ett under av fantastisk smak. Inte enligt mig iaf och jag hade för mitt liv inte pungat ut med de pengarna för ett hus som inte har ett dressing room och en suite till master bedroom. Det säger jag bara ;D

Det jag skulle komma till är att allt det här bara gav mig lite panik; panik inför att jag måste bli vuxen och skaffa mig jobb, bostad och allt annat jobbigt. Studentlivet är ett ganska chilligt liv och jag trivs ganska bra med det just nu. Och samtidigt som jag får panik blir jag oxå inspirerad (eller avskräckt) inför att starta ett vuxenliv i en lägenhet jag förhoppningsvis kommer behålla i några år!

Nej, nu ska jag försöka sova. Blir kosta imorn och då gäller det att vara utvilad, för en syster på shoppingspree är något av det jobbigare träningspassen man kan vara med om ;D



Lisas och Emils kök i deras lägenhet och två idioter (läs: jag och syster) i deras garderob

Knäppgök

Tillbaka från Kristianstad, det blidde ingen säng idag heller och inte fasiken blev det någon mini-plattång till yours truly. Jag hade tag i en på siba men när kön rörde sig så sakta att min lugg skulle hinna växa ut innan jag kom fram... ja, då gav jag upp! Siba har allvarligt talat världens sämsta service, stackars tjej i kassan som stod där ensam... en söndag... under mellandagsrea-dagarna. Bullshit!

Mitt under bilturen hem så fick jag världens knäpp och blev arg som ett bi och fortsatte vara det tills jag kom på anledningen: jag glömde medicinerna imorse. Tänk vad arg man kan bli av lite extra smärta.

Just nu sitter jag och skalar jordnötter, jag kunde inte äta de kanderade karamelliserade macadamienötterna på nyårsafton (som tydligen var apgott) så nu ska vi försöka med jordnötter istället. Spännande ;D

Nu ska jag läsa bok/kolla på fotboll/sova! Toodles!

Dag 23: det här får mig att må bättre

Mycket kan få mig att må bättre och oftast krävs det väldigt lite för att jag ska må bättre.

Min familj, mina vänner, pucko-vovven, en bra bok, en bra film, en bra serie, att motionera and so on and so on.

Problemet är att det krävs olika saker vid olika tillfällen, är jag i ett måttligt behov av uppmuntran då räcker det kanske bara med en bok, är behovet lite större kan mina vänner vara precis vad jag behöver och är behovet stort så är min familj det jag behöver. Sedan ibland finns det ingen bot utan då behöver jag bara mig själv, det finns tillfällen då ingen annan kan hjälpa mig utan jag måste hjälpa mig själv.

Sedan är det ju att förutom olika nivåer på uppmuntran finns det ju oxå olika versioner av vad jag lider av. Är jag frustrerad är träning det bästa, är jag sorgsen är mamma eller jag själv bäst, är jag arg kan det vara bra med lyssnande och stödjande vänner osv.

Just idag hade jag behövt träna och prata av mig samtidigt. Vilket humör att vara på, va?

Dag 22: det här upprör mig

Jaaa... det finns ju en hel del jag blir irriterad över. Vissa saker blir jag vansinnig över helt enkelt: korkade människor i affären, korkade människor i trafiken... ja, vi kan ju helt enkelt komma överens om att korkade människor upprör mig!

Och då måste vi givetvis definiera korkad, mitt begrepp är väldigt vitt nämligen. Folk som är korkade kan nämligen vara: elaka, egoistiska, oärliga, inkompetenta och faktiskt korkade. Bland annat.

Anledningen till att korkade människor i trafiken upprör mig är för att det blir farligt. Riktigt farligt, de har bara koll på sin egen bil och har inte den blekaste aning om vad som händer bakom, framför eller jämsides. Det är de som inte kan köra ordentligt i en rondell, kan inte läsa skyltar och inte hålla hastigheten vid normalt väglag. Kan du inte hålla hastigheten så ska du inte vara ute på vägarna helt enkelt för då är du inte kapabel att hantera ditt fordon korrekt. Punkt.

Sedan finns det sådant lite mer världsligt som upprör mig såsom krig, svält, ond bråd död men det här är kanske lite lättare att relatera till och faktiskt sådant jag flippar över dagligen :)

Dag 21: ett annat ögonblick

Eftersom mitt första ögonblick var något av det mer deprimerande jag någonsin har skrivit så väljer jag ett lite roligare den här gången. Det här är egentligen inget ögonblick utan mer en vardagssak:

det är ögonblicken tillsammans med min familj under våra fredagsmiddagar. Då är jag så tillfreds under de där middagarna att det är löjligt. Vi är lite italienska på det sättet; vi gillar vår mat, vi gillar att sitta länge och äta, prata och bara umgås.

Det har alltid varit vårt starkaste sätt att knyta an till varandra. Det har varit väldigt viktigt med familjen och middagarna, vi har ätit tillsammans så ofta vi bara kan, även på vardagarna, för vi i familjen anser det viktigt med att umgås och få höra vad som händer med de andra familjemedlemmarna.

Att pappas mat dessutom är så god att man vill dö bara lite hjälper ju lite. Det är lättare att äta i en evighet om maten är god ;D

Det är ju inget ögonblick egentligen utan väldigt många ögonblick under väldigt många år men det är väldigt viktigt för mig och min familj.

Dag 20: den här månaden

Den här månaden händer det mycket men samtidigt väldigt lite. Jag ska till Kristianstad imorn (mest för att jag inte vill bli lämnad ensam hemma) och till Kosta på måndag.

Den fjärde kommer Fredrik hem och jag tänkte kidnappa honom så jag kan bli uppdaterad om vad som har hänt honom det här halvåret vi har varit ifrån varandra. Måste ju titta på en jäkla massa film tillsammans med honom och Alle dessutom. Det är väl typ vad som händer fram till jag ska tillbaka till Halmstad: jag ska umgås med familjen, måla väggar, översocialisera mig med Fredrik och Alle och Lizze om hon är kvar och sedan inte så mycket mer.

Någon gång i mitten av januari åker jag tillbaka till Halmstad, där ska jag utmana Hampus i en tävling i envishet (jag kommer vinna. Jag har insett att mitt tålamod suger men envis är jag fan!) och sedan gå en vecka i skolan. För att inte tala om all film jag måste se, har missat massor!

Den 21:a januari har jag, Elin och Lizze bestämt att det ska vara världens fest (typ: nu har sista terminen börjat och vi måste ta tag i vårt festande!) och sedan den 22:a åker jag, Elin och Emmeli till Bad Gastein!!!

Så sjukt bra månad! Två dagar i skolan sammanlagt, resten är leeeeeeedigt!

Nyårsafton

Tillbaka i Asarum, vaknade vid kvart i åtta (börjar det bli en vana månne?) med lite dassig smak i munnen men inte värre baksmälla än så. Hade jag varit bakfull hade det ändå varit värt det för...

fy fan vad kul vi hade! Helt grymt, att ägna dagen åt att undersöka diverse olika pooler, traska runt i morgonrock med en bikini under. Det är nog enda nyåret där jag har kunnat traska runt i bikini inom Sveriges gränser utan attt frysa ihjäl :)

Middagen var väldigt lyckad, när vi väl satt där var vi lite småfnissiga minst sagt men där nådde vi nog höjdpunkten = världens mest lagom fylla. Vi lyckades hålla det där bubbel-ruset hela kvällen trots måttlig påfyllning senare på kvällen.

Vid tolvslaget stod "Polarexpressen" (att gå igenom Leffes iklädda tjocka dunjackor fick äldre gubbar att reagera av okänd anledning) redo ute i full kuling med varsitt champagneglas. Konstigaste tolvslaget ever; vinden blåste så hårt att mitt hår stod åt alla håll och kanter, jag fick en nyårspuss av en gammal känning, mina händer var så röda av kylan att jag såg ut som en kokt kräfta och vi hade så trevligt där vi flickor stod under ett tak med armarna runt varandra :) 

Sen dansade vi till halv tre på Leffes, var imponerade över ett par som faktiskt kunde dansa och tröttnade på fulla killar till slut. Vad är problemet liksom?! Men som Elin sa någon dag här i veckan: 

"En kväll där vi inte blir anmälda för misshandel, Jenny, det är en bra kväll!" 

Word. (Nu har vi ju faktiskt aldrig blivit anmälda eller gjort något som hade förtjänat en anmälan men det är ett kul citat ändå ;D)  

Tack flickor för världens bästa nyår iaf! :D