Massa änkor... vem bet mig?!

Har kommit på att jag avskyr att författa saker (håller på med bostadsfiskning =P)... det är inget problem att skriva till äldre. Där kan jag skita ut imponerande uttryck och ord. Men i hur i hela friden låter man inte överdrivet gammal men samtidigt professionell? Vart går gränsen? Jaja, får fortsätta någon annan dag. Mitt huvud håller på att explodera och ordförrådet är ganska slut (likaså humorn, tro mig).

Min vänstra ankel är lindad kan jag meddela. Inte hårt men med gasbinda, fick ett bett av ngt igår när jag stökade runt i frukten på jobbet. Det är liksom lite blodigt och infekterat. Bananer från Sydamerika, vem vet vad som kom med där ;D Mormor skämtade om Svarta änkan (finns i Australien visserligen men ändå =P) medan morfar tyckte Glada änkan var roligare att bli biten av. Gula änkan hade inte varit fel heller och hade kunnat förklara mitt lättpåverkade sinne igår ;)

Och på tal om igår: tack för en jättetrevlig fest =) Hade väldigt, väldigt roligt =)

Happy birthday =)

Jaha, då håller man på att göra sig i ordning för ett litet födelsedagskalas (även om en av de två sneakar lite och firar i förväg ;P). Problemet är dock: var i h-vete är mina lila strumpbyxor (inhandlade under förrförra veckans lilla shoppingfrenesi)?! De är lite sköra så jag har lagt dem på ett "bra" ställe. Hurra för mig och mina ställen. Nu blir det till att rota igenom alla lådor... som vanligt. En konstant känsla av déja vù ibland alltså =P.

Dock var inte poängen med det här inlägget att fundera över mina logistiska problem utan:

Grattis, grattis, grattis Emms =)

update fem sekunder senare:

hittade, kvällen är räddad! Bara jag kunde hitta tröjan jag tänkte ha till... hmmmm.... =P

Klippe klippe

Jag var inte så farlig som jag trodde. Har varit en perfekt solstråle hela kvällen =) Nu börjar dock bli trött så nu blir det sängen, inget nördande på msn för ovanlighetens skull =P Ska bara göra en kort liten notis om allt klippande i Top Model.

Jag (och alla andra jag känner) anser att de som inte låter "experterna" (hur många ggr använde de det ordet i dagens program?!) klippa dem som de vill är hur löjliga som helst och borde veta vad som väntar när de ansöker. Saken är:

skulle ngn vilja klippa mitt hår kort (afrofrisyr á la jakob) skulle det bli ett stort no-no. Aldrig i hela mitt liv. Inte på grund av att jag gillar mitt långa hår utan för att det inte funkar kort, hur häftigt det än hade blivit. Så det så. Men så tror jag inte att de hade haft ett så stort hjärnsläpp heller, det mesta de gör passar och blir hur bra som helst. Varför löjla sig?

Jaja. godnatt people.

Grattis Ebbis =)

Känner mig totalt livsfarlig idag. Och dessutom ska jag iväg och jobba, finns bättre sätt att tillbringa en sån här dag (huvudet under täcket med låst dörr till exempel). Kommer det ännu en kund med "men söndagen är första dagen på veckan" så hoppas jag verkligen att jag har blivit på lite bättre humör. Dagens dåliga humör kan hänvisas till den djävulska väckningen med tillhörande påhopp.

Kunde inte skriva inlägg igår (eller jo det kanske jag kunde men jag kunde inte lägga upp bilder) därför blir det (en dag sent):

Grattis på födelsedagen till Ebba. Hon fyllde ett år igår... stor flicka nu =)




Varmare breddgrader önskas

Ja då har man varit på stan med Lizze. Väldigt trevligt att leta lite presenter och prata framtid =) Är fruktansvärt sugen på att resa nu, speciellt när det spöregnade medan jag stod och väntade på bussen (jag såg så mkt ut som en dränkt kattunge att chauffören tog mig för en ungdom... hehe). Det är tider då man drömmer om bättre ställen och mer värme.

Bjuder på riktigt häftig video... sånt vill jag kunna! Yves Larock - Rise up. Gammal men cool och härlig musik. Min mest ursprungliga musiksmak ungefär =)



Maroon 5 - Wake up call



Lite halvgammal men såg videon igen för ngn dag sedan och diskuterade den med Alle inatt. Världens coolaste video iaf. Därför var tvungen att lägga upp den =) Enjoy ;)

inte mkt, men lite, att göra

Jaha, då har även jag sett Myggan... kommentar: inga kommentarer förutom för helsicke!

Jaja, annars har jag groomat hunden idag, mött lite sjöbusar, träffat "brorsan" och haft en allmänt halvseg/lugn dag. Lyckades få femman att fungera i ungefär fem sekunder och under de få sekunderna lyckades jag se klippet inför Greys Anatomy avsnittet. Abstinens!! Därför man ska ha femman egentligen... =/


Nej, nu får jag hitta på ngt roligare än det här... vad vet jag inte. Men ngt måste det finnas. Teet är nästan slut kom jag på nu oxå... fan. En kopp te hade ju varit trevligt annars... jaja. Nu pyser jag.

Hej alla töntar

Har kommit fram till att mitt nya favoritord är: tönt. Säger det till allt och alla, ska bara hissa en liten flagga. Jag säger det med kärlek =) Det är som russin med kärlek. Det här är tönt med kärlek (möjgligtvis tillgivenhet ibland =P).

Har haft kusinen här ikväll, norrländskan som nu bor i Kalmar. Hon ska vara ute på sjön i fyra månader (!) som praktik. Shit i helvete är väl min kommentar.

Ska iaf vinka av henne imorn (passande att båten avgår härifrån) innan jag träffar Mikke och sedan ska jag upp till Erik där han försöker övertala mig att kika på Texas Chainsaw.... =/ Uppe i skogen. Fy. Jaja.

Nu ska jag sova =P Puss puss!

Dagens dilemma

Känner att det här kommer bli ett ganska meningslöst inlägg... men hela grejen med blogg är väl egentligen ganska meninglöst?

Jag har iaf bestämt mig för att göra en stor investering den här hösten. Jag kan dock inte bestämma mig utan har två olika alternativ:

1) går in på Blic och köper två par nya glasögon (ett par redan uttittade) vilket blir en summa på 1795 + 1200 för diverse saker på glasen... dyrt, men kul. Har dock redan två par men hade hemskt gärna velat ha de mörkt blåa bågarna (fyrkantiga givetvis) som är väldigt markerade...

2) Ännu en tatuering. Den här gången i form av Ebbas tassavtryck (hennes ingen annans) någonstans. Har funderat att lägga den på foten men isf blir det två tatueringar på samma fot så har släppt den idén... alt nr 2 är att lägga den på axeln... fast kom idag på att baksidan av axeln kanske låter bra.

Skitsamma, här är iaf en liten bild på tröjan jag fick av tjejerna i födelsedagspresent. Vågad men snygg dock: Tejp? Ja tack!
 


Dagens planer

Nu är det snart jobbjobb som gäller. Kassa 1 fredagar mellan 14 och 21 = en väldig massa människor som helghandlar. Men jag har hellre saker att göra än att bara sitta =)

Senare ikväll ska jag upp till Erik iaf, blir en lugn helg utan festande känner jag =P Se om vi kan hitta ngn film där... kanske Motorsågsmassakern? Måste ju ändå ge den en andra chans eftersom den har fått så bra recensioner =P Eller på moviezine är inte recensionen så bra siffermässigt sett, men läs den så får ni se...

Harispray



Det här är filmen jag bara måste se! John Travolta på andra sidan planket jämfört med Grease. Han spelar mamman, Christopher Walken pappan. Massor av bra skådespelare =) Amanda Bynes, Michelle Pfeiffer, Queen Latifah. Enda minuset måste ju vara Zac Efron. Vem vill se honom egentligen? ;D

Iaf så måste vi se den nästa filmkväll =) Visserligen inte premiär förrän om 28 dagar eller så men jag litar på mina buddies ;D

Shopping =)

Det är inte bra att gå hemma och vara uttråkad... jag har 30 % på la redoute så nu har jag helt plötsligt hittat grejer för 340 spänn... hm. Och jag har shoppingförbud, jaja, vissa saker måste jag ha. Mest träningskläder ändå, sånt behöver man alltid.

Ska nog in till stan ändå... behöver en ny minikjol (helst svart) och kanske en topp. Att hitta det i Karlshamn är kanske inte det lättaste men man kan alltid försöka =)

update 15.00:

Och det gick ju väldigt bra; jag är 600 kr fattigare men en jättesöt svart klänning, en minijeanskjol (dock inte svart), lila strumpbyxor och ett par silverörhängen rikare =D Lite ångest men inte överdrivet mkt =P Nu har jag två saker till att festa i ;D Måste ut ngn lördag för jag måste få ha den nya svarta tröjan jag fick i lördags (med en massa tejp förstås)!

Och nu blir det lunch =P

Dagens utsikt

Jag är vaken men det känns som om jag borde sova. Vaknade vid nio för en promenad med hunden (som dock inte var lika motsträvig som igår; igår vägrade hon gå efter 50 m. Jag släpade... jag vann ;D). Har precis lagt ihop en liten lugn spelningslista, tror att det blir till att sova lite.

Alternativet är att fixa i ordning min musik... hm. Behövs men har jag energin? Trodde det skulle bli fika idag oxå... men det ser lika grått ut som vädret utanför fönstret. Typiskt.

Har iaf träningen att se fram emot. Trots att jag är helt utmattad varje torsdag ska jag fortsätta träna dubbelt (måste ju träna upp högerarmen oxå =P) och folk på badmintonen får helt enkelt stå ut med mitt helt urkassa spel på torsdagarna (som är lika dåligt på tisdagarna men då har jag ingen ursäkt).

Och eftersom jag saknar energin till ett fyndigt avslut så blir det bara. Tjoflöjt! (eller kanske Alles nya: toodles).

Blindkarta har aldrig varit roligare

Jag har hittat ett nytt ställe att förströ mig med definitivt. Facebook har en hel del roliga test (läs: ett). Att peka ut olika platser på en blindkarta. Sedan får du "exakt" hur långt ifrån det är, mitt minsta är 16 km men min stolthet är definitivt 66 kmTashkent i Uzbekistan... bara skicklighet ;D

haha, nej nu ska jag fortsätta. =)

Dagens mest onödiga inlägg... fattar inte varför jag skrev det

Snart iväg och jobba, jippi... jaja. Bara tre och en halv timme så jag klagar inte mkt =P hehe. Och dessutom ob nästan hela tiden...

Hade en impulsiv sleepover här i natt, jag och Elin delade säng (dock inte täcke) och tankar =) Väldigt trevligt även om det blev sömn vid halv fyra eller så =P

Facebook är nya grejen tydligen, synd bara att mitt segar som faaan. Flippar på det =/ nåja, anyway. Funderar på att skita i kartan med städer och nu gå över till länderna =P Räknas sådana man har kört igenom förresten? Visserligen har jag sovit i de flesta ändå... hm.

Nej, nu ska jag sluta babbla och gå ner och äta =P Ciao!

Kastanj, dock inte rostad

Jaha, då har en liten förfest passerat (ska inte säga obemärkt för det var att ta i =P). Hade jättetrevligt och fick jättefina saker =) Tack så jättemycket =)

Idag har jag blivit ännu några snäpp mörkare i håret och med ett visst plutande så är jag lite lika "Natasha - the russia" från Top Model (bara för att färgen är ungefär densamma och för att jag är bäst på att pluta ;D). Morsan offrade sig och färgade mig kastanjebrun... tror jag det var.

Nej, nu ska jag sova. Helt död och det ska promeneras i skogen imorgon... jag, morsan, Erik och Ebbis =) Trevligt.

Allt är litet med mig idag...

Varför fungerar ingenting när jag ska installera ngt?!?!!? Fan oxå. Skjut mig. Nej, nu ska jag ner, göra mig i ordning lite, dricka lite kaffe, äta lite och läsa lite. Allt i en liten skala idag. Förutom andelen huvudvärkstabletter, fy fan vilken huvudvärk. Till och med jobbet är i liten skala, fem timmar, rätt skönt ;D

dagens favoriter inom musiken är:

Plain White T's - Hate (I really don't like you)
Paramore - Crushcrushcrush
Boys like girls - The great escape


Very nice. Och det ska film ikväll oxå bli =)

Och det är inte 22 förrän i november. Nyaste nytt på utegångsfronten. Köp queujumpers nu folk =)

Light up my life

Fick ett ljus bland annat i födelsedagspresent, kanske inte så speciellt men grejen är att det står Jenny på det och sedan under:

Hon är romantisk och känslosam, följer sina impulser.

Behöver jag nämna att de flesta runt bordet började göra något av följande:

a) fnissa lite lätt men dolde det på bästa sätt genom att titta ner i bordet
b) lägga någon kommentar om att det var en inte så passande beskrivning
c) asgarva.

Erik följde alt. c). Han tyckte tydligen inte att det stämde in. Hmmpf.

Prenumeration = perfekt för mig.

Är lite uttråkad och mycket stissig, därav ett flertal inlägg idag (efter några dagars tystnad)... vad jag ska skriva om är väl en annan sak =P

Ska träna idag = alltid positivt. Ska jobba fem timmar imorn = inte lika kul. Top Model tre program ikväll (som ska spelas in på hårddisken) = väldigt roligt.

En annan positiv sak med dagen är att jag nu äntligen kan börja prenumereraSolo, för en gångs skull har de en "gåva" som man faktiskt vill ha nämligen säsong ett av Greys Anatomy. Var nära att köpa den på City Gross för 199 för bara några veckor sedan, nu får jag istället 6 nr av Solo plus Greys för samma pris. Nöjd =)

Gooo Sverige!

Ägnar mig för tillfället åt att kika på damfotboll, är ju VM i Kina för tillfället. Måste nog säga att jag anser att folk ska sluta klaga på damfotbollen, den har minst lika högt underhållningsvärde som herrfotbollen (den här matchen har lockat skrik ur både morsan och mig =P), domaren är bra (kan ju vara lite varierande kvalitet där) och kommentatorerna mer avslappnade och roliga. Herrfotbollen ska jämt vara så himla pretentiös och jag har slutat att kolla på herrlandslaget för dom är bara tråkiga för tillfället.

Nej, heja Sveriges damer! =)

Shoppinglycka! Och ett fynd för ovanlighetens skull

Idag har jag köpt: skor!! =D Nämligen ett par stövlar/boots i skinn inför vintern. Anser nog att det är ett fynd eftersom de kostade formidabla 500 kr!! =D nöjd =)

Var tvungen att handla på förmiddagen eftersom jag ska träffa Linn och Marie och dela upp våra tider inför veckan så snart kan jag berätta hur jag jobbar =P

Såg Stranger than fiction igår, brukar inte gilla Will Ferrell så mycket (han är väl oftast för amerikanskt gapig för mig) men jag gillade filmen. Kan inte säga hur för det hände väl egentligen inte så mycket, en väldigt stillsam film egentligen... fast ändå inte =P Äsch skitsamma.

En av höjdpunkterna var iaf att jag åt Schweizerchoklad till... utan att reagera (på annat sätt än att det var förbenat gott =D). Jätteglad för att jag inte fick någon sorts abnorm svullnad under ögonen iaf =)

Nej, nu ska jag läsa lite Solo, kanske ta lite yoggi, kaffe och prata med mammsen min =)

hemmafruveckan som gick i kras.

Jaha... vad ska man skriva? Min härliga vilovecka gick käpprätt åt helvete, blev inringd två dagar i rad. Det är en fysisk omöjlighet att böja på benen och jag går som om jag har skitit på mig (ursäkta uttrycket), förstår inte alls varför jag tog klackar idag när jag handlade. Min gång kan inte ha imponerat på någon.

Vad mer finns det? Min lediga dag har spenderats med att städa och baka... okej liksom? Imorn blir det iaf bättre. Liseberg för hela slanten. Köpte matsäck idag. Massa frukt, mackor och.... (trumvirvlar) Tom och Jerry-kex! Det är så nostaligiskt och retro att jag bara var tvungen ;D 

Idag blir det rökt flundra, det enda rökta jag egentligen klarar av. Riktigt gott. Fisk en dag i veckan är säkert väldigt bra oxå =P

Upside down

Träning är underbart. Helt sjukt vad man saknar ordentlig träning på sommarlovet (vissa människor är inte så lyckligt lottade att de har stenhård träning även på sommaren och vissa är precis lika lyckligt lottademen struntar i den ändå. Inga sporter eller personer nämnda ;D). Inte för att det gick så bra men mina snygga skor (nya) väckte beundran och jag kunde passa på att visa svettarmbandet som jag snott på ICA (rosa med en Ahlgrens bil som motiv. Purrrfect!)

Imorn så hade jag tänkt (observera att det stod i dåtid) roa mig med att baka lite till och en trevlig chickflick (Prinsen och jag, man måste bara älska Julia Stiles. 10 orsaker att hata dig och Save the last dance är underbara =D). Det sket sig totalt (på ett positivt sätt) för nu ska jag tydligen helt plötsligt fika, få en tidigare påhälsning av Erik än beräknat och kika på film. Intressant vändning mitt liv precis tog =P

En sak till bara:

En radiopratare på Mix Megapol tyckte det var lite dålig stil av Guillou att hacka på Stieg Larson och hävda att hans böcker är ganska fulla av skit helt enkelt. Hon ansåg att eftersom de var så långa så bara måste de vara välskrivna.

Kan någon förklara hur det hänger samman?! Är det bara jag som har läst en tjock bok som inte är något annat än blabbel?

Jingle bells, jingle bells...

Inte nog med att jag refererade till skräckfilmen i söndags dessutom luktar det jul i hela huset. Luktar gott. Anledningen är att jag bakar pepparkaka... ja, en mjuk en alltså.

Lagom till uppkommande nationella (borde vara iaf) helgdag (och det är lördagen vi pratar om) så ska jag baka inför släktens ankomst (i det här fallet; f&f, m&m + kanske någon kusin. Inte så många men kalas har aldrig varit vår grej heller) och jag har bestämt mig för mjuk pepparkaka, den förra jag bakade (ungefär fem år sedan) blev totalt misslyckad. Därför jag inte gjort om försöket...

... förrän nu. Hoppas det smakar lika gott som det luktar =)

Och nu ska jag klaga lite:

Varför kan inte människor lära sig grammatik!?!?!! Eller bara svenska språket!!??! Vad är det för människa som sitter och skriver undertexter och skriver: gårdans? Det heter gårdagens!!!! Varför (jag gråter här en skvätt). Samma sak med detta... det är faktiskt inte helt korrekt. Det rätta är: det här. Så enkelt är det.

Dagen positiva:

TRÄNING!!! =D

Party party

Nu ska jag festa!! =D

Ha det så bra ni andra ;D

Puss puss!

Dublin waltz