Working 9-5

Det dåliga humöret har kommit och gått hela dagen men just nu är jag så slut att jag inte har ork till dåligt humör på någon nivå alls. Blank skulle man kunna kalla det. Fick mycket gjort idag iaf, kompletterade två uppgifter samtidigt som vi satt med den tredje. Det är vara effektiv, fyra pers, tre uppgifter och en massa gjort. Var lite ledsen när jag upptäckte att jag - än en gång - inte fattade vad Ödlan menade utan fick räkna om lite. Igen. Suck.

Men vi var inte sist kvar, vilket jag är alldeles nöjd med, måste ju ändå upprätthålla min status som "slappis i skolan", då kan man ju inte vara sist kvar med en uppgift ;D

Nej, nu ska jag ta tag i livet på något sätt (vilket givetvis innebär att jag ska krypa ur mina nya, bekväma jeans och krypa ner i min bekväma säng).

Och överskriften betyder faktiskt att mina classmates satt i skolan från klockan nio till fem. Själv hade man ju sjukgymnasten och en massa samtal till försäkringsbolag att ringa men det är inte lika stor cred på det ;P

Ambivalens

Tillbaka i Strawtown igår, alldeles lagom till Solsidan. Efter det kollapsade jag totalt, läste ytterst lite i min bok och slocknade innan klockan tio. Definitivt nytt rekord, synd bara att när jag efter en - för ovanlighetens skull - god natts sömn stiger upp och emmeli säger: "vad sliten du ser ut."

Hm. Förkylning som har slagit till måntro? Det hoppas jag verkligen inte för det hade varit världshistoriens sämsta tajming med tanke på operationen om en vecka.

Som det btw har blivit lite knas med i huvudet på mig. Var hos sjukgymnasten och hon undrade varför i hela friden de hade bokat in operation eftersom jag kan gå i trappor, promenera och har så bra rörlighet i knäet. Välkommen ambivalens... för det råkar ju vara så att jag litar på just den här sjukgymnasten men å andra sidan var de två läkare som tittade på knäet senast. Om det inte var någon säker skada bestämmer man sig väl inte för operation iaf?

Är det värt att göra en operation om det inte är någon skada...? Just nu flippar jag på min kropp... för det finns ingenting som kan vara "klart" eller givet när den gäller den. Nej, nej jag ska alltid förvirra läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och alla andra man bara kan förvirra av bara farten. Jag är trött på att vara borderline, på att det aldrig kan finnas en ordentlig diagnos utan allting är alltid dimmigt, diffust eller bara rätt och slätt fel.

Ambivalens gör mig sur... märks det? ;)

helg i Karlshamn

Hade en väldigt trevlig kväll igår, först lite middag med några tjejer från min gamla klass och parallellklassen. Synd att maten var lite tråkig men sällskapet vägde upp maten :) Drog vidare på inflyttningsfest och hade det riktigt bra. Vi snackade, drack och bara var lite allmänt fulla och glada. Lyckad kväll verkligen, speciellt eftersom jag som vanligt vaknade vid nio och har mått great sedan dess ;D Nu sitter jag och väntar på lasagne, söndagsmiddag it is :D

Fint ska de va´;D

Sitter och äter pavlova. För er som inte vet (vilket jag inte gjorde innan idag faktiskt) så är det en marängefterrätt serverad med bär och grädde. Jag slötittade på nigella imorse utan att lyssna särskilt fokuserat men när choklad och grädde nämndes i samma andetag började jag lyssna. En chokladmaräng med lite grädde på toppen... najs ;)

Har spenderat dagen på IKEA faktiskt, sammanlagda summan på 98 kronor är nytt rekord men det var en väldigt trevlig liten tur med mamí. Rastade både mamma och nya bilen, nya bilen testades ganska hårt på landsvägarna och kom ut med gott betyg ;D

Så mysigt att vara hemma, vi har ätit oxfilé (lågtempad för det är ändå pappa som har lagat), druckit portugisiskt rödvin till, druckit lite espresso efter maten och så nu lite efterrätt till Let´s dance. Bättre program finns men det är å andra sidan inte på spåret vilket gör att jag (trots att jag har lagat efterrätt) inte är pensionärsklassad än ;)

i asarum

Sitter hemma hos päronen och kollar på film. Är av någon anledning helt slutkörd, jag vill bara rulla ihop mig i en boll och sova i ett dygn! Fick köra nya bilen idag, tycker den var härlig att köra, kom inte riktigt överens med växelkursen bara. Automataren växlar lite som den vill ibland :P Väldigt trevligt igår iaf, inte så mycket dricka men jag lyckades bli lite onykter ändå, att jag var lite trött igår oxå hade kanske ett finger med i spelet. Nej, nu ska jag fokusera på filmen och bara ta det lugnt :)

Lill-lördag!

Hann med allt på listan nästan... till och med med marginal (därför jag sitter här nu), visserligen gick inte så mycket som det skulle. Men det blev bra ändå... det brukar bli det :)

Träningen gick bra, körde på kondition och styrka. Kände mig (som vanligt) lite off inne i rummet med fria vikter eftersom det var (som vanligt) jag och sjutusen grabbar. Marklyft kändes sådär lockande men så tänkte jag "va fan, nu vill jag träna baklår och svank och nu skiter jag i om det råkar vara den porrigaste styrketräningsrörelsen någonsin!" Så jag körde på... ganska nöjd att jag inte fegade ur!

Nej, nu ska jag gå och göra mig i ordning, taco- och margaritakväll here I come!

What to do, what to do...?

Emmeli och jag skrev en lätt annorlunda att-göra-lista igår, inte för att det är annorlunda med listor utan för att jag har lite svårt att se någon röd tråd i dagens göranden:

Träffa handledare
Syna väderskydd på Brogatan
Ta EKG, blodprov och blodtryck på mig inför operationen
Handla tequila inför ikväll
Handla present till Emmelis pappa
Gå och beställa blommor hos florist
Sätta oss på ett fik och skriva bakgrunden till ex-jobbet
Träna
Handla mat
Ha taco- och margarithakväll med tjejerna

Jahapp. Och allt detta ska hinnas med mellan nu och åtta ikväll. Om vi har tid över så ska givetvis "gå till biblioteket och skriva ut artiklar" stå med på listan tillsammans med "titta in bokrean"... och jag tyckte att gårdagen var busy ;D

A good day

Busy dag igår; skola fram tills nästan halv fem (nytt rekord, vi vill tacka vår lärare för utdelning av en petig uppgift...), faktiskt inte så farligt och än så länge är uppgiften nästan roligt (ett uttalande jag lär ångra när vi ska slutföra den). Det bästa var dock att komma hem, sätta sig i soffan och äta Ben&Jerrys. Rakt ur burken (för sådan är klyschan) och bara slappa. Jag råkade välja en fantastiskt god smak, Phish food, chokladglass med kola och chokladbitar formade som fiskar. Jag vet vad jag tänker börja knarka ;)

Malin kom förbi på lite godis- och filmkväll oxå, väldigt trevligt och ett tag sedan jag och Emmeli träffade tjejen så det snackades mycket och därför gick lite av filmkänslan förlorad (hm... kanske dåligt val med en snyftare??), en liten promenad i natten fick avsluta dagen :)

Fick glädjande besked igår oxå, har fått operationstid och den är inte ens om två veckor! Vem sa att det svenska sjukvårdssystemet inte kunde agera ibland?! Enda problemet med det är att jag måste väga mig för hälsodeklarationen... jag brukar sky vågar som pesten för jag vet att jag är siffermänniska och det i kombination med tävlingsmänniska kan få mitt huvud att gå i spinn. Vanligtvis bara kollar jag hur kläderna sitter men nu är det gjort och det gick bra... det är trots allt bara siffror, right?

Nej, nu ska jag se om det börjar bli dags för frukost :)

Inte så ensam trots allt

Min sambo is back in town! Myys! Eller nja, typ. Inte mys som i mys, men mys som i fan-vad-det-är-skönt-att-ha-sällskap! :) vi har suttit och pratat, pluggat lite och nu vilar i i våra respektive rum.

Ikväll blir det gymmet efter lite snack kring konstruktionsuppgiften, jag har ju egentligen ingen aning om vad jag får och inte får göra med knäet så jag kör tills det gör ont... och sedan kanske jag kör lite till bara för att extrakolla att det faktiskt gör ont ;)

Nej, nu ska jag läsa bok som kommer gör att jag kommer vakna som en alldeles ny feminist (jag råkade döda min gamla, inre feminist när jag gick med på att bli hemmafru för några veckor sedan... och jag saknar henne!). Toodles!

Prinsessan och grodan...?

Det märks att jag inte har sovit så mycket inatt för jäklar vad trött jag blev nu efter maten! Småslumrade till the Princess and the Frog, tycker faktiskt den är bra. Göttig musik (från någon som inte gillar jazz så är det storartat beröm), hyfsad historia och bra karaktärer. Speciellt flamsiga, flummiga, drömmande och bortskämda Charlotte LaBouff är fantastiskt bra.

Eftersom jag är så här trött så funderar jag allvarligt på att bara gå och lägga mig för dagen. Då kanske jag vaknar tidigt imorn och kan få saker gjorda då. Hade varit bra så att säga. Dock vill jag ju se Solsidan först och det känns inte alls bra att gå och lägga sig vid sju så jag skjuter lite på det :P

Promenaden var fantastiskt go, promenerade i en timme igen, lite drygt, och det känns verkligen inget i knäet. Nöjd? Sååå nöjd. Sååå nöjd med hela dagen faktiskt... 20 februari blev ett bra dygn ;)


Tack för igår!

Lyckad kväll igår får jag säga. Jag blev inte för full (jag fick hjälp med vinflaskan, hade jag inte fått det hade det kunnat gå annorlunda) och väldigt trevligt sällskap. Det var inte jättemycket folk på Mårtensons men det störde inte (mig) så mycket. Det gick att andas på schlagergolvet och jag fick inte värmeslag en enda gång! Fantasticó!

Att jag sedan låg i sängen till tolv eller så och har därefter kollat på en film istället för att plugga... ja, det är en annan sak ;)

Och nu ska jag dessutom ta en promenad för vädret är fantastiskt igen och jag behöver röra på mig. Måste gå och handla dessutom, det finns så mycket man kan göra istället för att plugga tydligen. Suck på mig,

Nej, nu ska jag röra min rumpa ut i solen! :)

Partyparty

Partyparty! :)

Har en känsla av att det kan gå lite illa visserligen, det brukar göra det när jag festar med killar... så därför ska jag gå och äta något innan jag får gäster ;D

Ha en trevlig lördagskväll resten!

Bjuder på några partybilder från back in the days bara för att få rätt stämning (och lyssnar givetvis jag på min nya favorit; Jenny, don't be hasty):


Scary me

Tog en lång promenad i solen idag. Riktigt härligt väder, förutom att det var så pass kallt att jag fick huvudvärk så kändes det nästan lite som vår :)

Gick faktiskt 10 000 steg nästan exakt och mitt knä känns knappt! :D Helt fantastiskt och jag vet hur jag kommer "träna" (jag ser inte det som träning precis, jag blir ju inte överdrivet trött av det precis) nu innan operationen iaf! Sprang in på Kicks oxå för att köpa lite underlag och kom ut med underlag i ansiktet, jag frågade om hjälp och hon var ju tvungen att prova så jag fick rätt nyans. Och sedan såg jag blek ut så då fick jag solpuder på pannan oxå. Hjälpsam haha ;)

Nu ska jag snart sätta mig och plugga (kul, not) och sedan får vi se vad som händer ikväll. Det pratades lite om fest men jag vet inte om killarna är så sugna att ha med mig... då måste de ju censurera sig (jag har fortfarande inte fattat varför). Men vi får se... har förresten klurat ut att en av killarna är lite rädd för mig (det skulle förklara mycket nämligen). Konstig känlsa, jag känner mig inte så läskig men det kanske jag är?

Nej, nu blir det lite träning och sedan blir det plugg. Toodles!



Hur kan lilla jag vara läskig?


En lyckad fredag trots allt

Efter att ha fått ytterligare räkningar från Österrike, problem med kopiatorn, ingen sömn och allmänt trassel under dagen så var jag inte överdrivet glad på livet men...

jag fick en väldigt trevlig fredagskväll trots allt. Istället för att behöva sitta själv och peta navelludd så hörde Love av sig. Det resulterade i vickningschips (kände han på sig att jag hade cravings månne?), film och en jäkla massa snack. Väldigt trevligt, har ju inte riktigt haft chansen att prata med pojken sedan han kom tillbaka från Kanada :)

Såg Easy A (vilken jag har sett innan) som jag trodde han skulle uppskatta humorn i (jag hade rätt, woopdidoo). Jag gillar verkligen den filmen,  den blir bättre för varje gång faktiskt, helt sjukt skruvad och inte den klassiska high school-komedin precis. Humormässigt är den så mycket mörkare och att den sedan är full av både krångliga ord och konstiga karaktärer gör mig glad på så många sätt att det är pinsamt ;D

Nej, nu ska jag sova. Har ju inte sovit på 1,5 dygn eller så. Önska mig lycka till med nattsömnen! ;D


Hoppas att hjärtat pallar för trycket

Var inne på moviezine.se för första gången på flera månader för att läsa recensionen för Sanctum. Jag brukade älska moviezine, jag praktiskt knarkade sidan innan men tappade intresset när de ändrade om layouten till en mer svårtillgänglig sådan. Jag har verkligen glömt hur fantastiskt ironiska, cyniska och klockrena deras recensenter kan vara. Sedan att jag inte alltid håller med är en annan sak.

Det jag skulle komma till - varför ska jag alltid ge bakgrund för allt? Det är inte ett ex-jobb jag skriver här! - är att i recensionen av Sanctum så nämns Neil Marshalls The Descent (Instängd) som liknande. Det roliga är att på väg mot bion så började jag prata om the Descent. Jag var lite nervös att Sanctum skulle vara som the Descent, det hade inte varit kul att se på bio i 3D nämligen. Inte alls kul för den skrämde skiten ur mig (the Descent alltså, Sanctum försökte knappt. Förutom på ett ställe och då höll jag på att peta ut ögat på en classmate när alla hoppade till).

Det som dock hade varit kul hade varit att ha ett Neil Marshall-maraton för han råkar vara en av mina favoritregissörer när det gäller skräckfilmer, låg budget, bra miljöer och han kan verkligen skrämma skiten ur mig. Jag har visserligen inte sovit inatt så att kombinera det med Dog Soldiers och The Descent kvällen efter är kanske... en fantastiskt dum idé.

Jag tror jag utmanar min klaustrofobi och kollar på Buried istället ;D

Jenny, don't be hasty

Mitt namn verkar vara en relativt vanligt namn att ha med i låtar, snubblade på en Paul Nutini-låt här som jag måste säga att jag verkligen gillar. Jenny, don't be hasty kanske inte passar så väldigt bra på mig för jag gör ingenting som inte är genomtänkt om jag kan undvika det... men å andra sidan hade jag inte valt en kille på 18 så han kan ju ha lite rätt ;D



Vet att även Taking Back Sunday har en låt med mitt namn: Cut me up, Jenny. Sjuk som jag är så innehåller den en av mina favoritstrofer:

I took full advantage of
Being taken full advantage of

Jag har aldrig sagt att jag är normal i huvudet, right ;D


Inte så äventyrlig kanske...

Trevlig kväll igår, jag var ändå relativt imponerad av filmen. Jag hade visserligen inte så höga förväntningar från början, jag var ju ändå inte överdrivet imponerad av Avatar, så allt över den är ett lyft ;)

Synd bara att min babe (Ioan Gruffud) inte var världens trevligaste nisse och dessutom var han inte britt. Hemskt besviken på det... ovanpå det börjar han bli gammal. Damn it. Fast jag ska inte klaga, det var en hemskans massa vältränade armar med i filmen så jag hade väl att kolla på ändå. Mitt lilla harem (Erik, Adam och Hampus) hade det värre, om inte de nu oxå råkar gilla vältränade armar på killar ;D
 
Fick göra lite djupandningsövningar vid tillfällen, inte så farligt klaustrofobiskt som jag trodde den skulle vara (tack och lov) men jag tänker inte inom den närmaste tiden försöka mig på vare sig klättring eller dykning... och speciellt inte i kombination med varandra. Ska jag hitta på något äventyrslystet inom den närmaste tiden då blir det att försöka promenera bort till stan och traska runt där utan att köpa något onödigt. Där har vi min nivå på adrenalinkickar...

Nu ska jag ner och sätta mig med skolarbete, har lite att räkna klart på vår sista uppgift och eftersom jag är den med anteckningarna (och all ledig tid) så tog jag på mig hedersuppdraget att klia mig i huvudet över ventilationsledningar ;)

Biodags

Nu blir det snart att dra iväg på bio, Sanctum i 3D. Jag får passa på att utmana min lätta klaustrofobi lite men tack och lov så går det ju att ta av glasögonen ;D

Har verkligen spenderat en dag med att göra - i princip - ingenting. Faktiskt väldigt skönt, speciellt eftersom jag vet att jag behöver plugga imorn och tänkte lägga stora delar av helgen på att göra precis det. Hoppas på lite fest oxå, inte för att jag har hört något men känner jag min klass rätt så brukar de vara ganska glada i alkohol ;)

Nej, tror jag drar ner till tvn och kollar på lite 2,5 men för att internet är tråkigt och ingen uppdaterar ;)

Trailer för Sanctum btw:


Ja, allt är ju relativt

Har suttit och letat fram bilder att ha i ett album, när man kollar igenom alla bilder man råkar ha stöter man på bilder och minnen man knappt visste att man hade. Och man får kanske revidera vissa tankegångar ibland... Som mina tankegångar kring min egen kropp till exempel. 

Mina kroppskomplex har väl aldrig varit så allvarliga, jag orkar nog inte bry mig så mycket oftast, men jag umgicks ett tag med ett gäng tjejer där ingen var särskilt stor och minst två var sjuka i anorexi. Det gör konstiga saker med ens huvud för jag vet att jag kände mig... inte stor... men större.

Och så snubblar jag på en bild av mig från den tiden:


hm. Det är inte precis det tunnaste jag har varit (hej, giftstruma och 50 kg!) men det är ändå inte... större. Inte någonstans, inte enligt hur jag ser livet idag iaf.

Kanske är något att satsa på inför beach 2011 visserligen? Jag har ju fått min yogamatta nu... lär ju  krävas en del sit-ups dock ;D

...och för att vara ärlig så är jag mer sugen på en kladdkaka än att göra sit-ups. Vishet kanske kommer med åldern? ;D (och nu ska vi vara totalt ärliga oxå... den där kroppen har jag inte precis svettats fram. Den är mer en restprodukt av att vara sjuk i giftstruma, så långt från vältränad som jag var där... det finns nog inte dess like ;D)

 


<3

Har ont i knäet idag, får skylla mig själv men det är inte kul ändå... Vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag vet inte riktigt vart jag har mig själv idag.

Ska ut ikväll iaf, dricka lite vin och bara ha trevligt med tjejerna. Det ska bli så kul, länge sedan vi gjorde något sådant tillsammans :)

Medan jag hittar tillbaka till mig själv lägger jag ut en bild på min älskade lillasyster som hade köpt [Bäbis] till mig inför helgen :)



Så sjukt vacker bild att jag vill börja fotografera varje gång jag ser den. Tills jag inser att jag inte orkar bära omkring på en systemkamera. Damn it!  


Resedrömmar

Och där slog ressuget till igen. Ryanair är lite farligt att surfa runt på, speciellt när man för första sökningen hittar biljetter för 140 kr. Tur och retur. För två pers.

Fan.

Fan oxå för att det var Edingburgh resan skulle ha gått till och dit ville jag ha med familjen. Jag och mamí har redan varit där och älskade staden och landet, ville ju dela det med whiskeytokiga pappa, syster och svåger :)

En annan gång ska jag ha en hyrd bil och köra runt i Skottland och se vad vi missade första gången :)


MMS-bombning

Jag var utsatt för en lätt strump-mobbning i lördags och fick dessa två mms (av personer som inte känner varandra och inte befann sig i samma stad):

 

Gulligt, synd bara att strumporna är så fula på båda dessa anonyma pojkars fötter. Fantastiskt söta på mig = inte bra för en pojke ;D

Var tvungen att ta kort på mina krya-på-dig-tulpaner oxå. För att jag råkar tycka att tulpaner är fantastiskt vårigt och det blev väldigt bra i min nya tulpanvas (oxå en gåva).


Tärande

Dålig uppdatering idag verkligen. Tisdagar blir sådana, egentligen skulle jag ha gått mellan nio och fyra men jag smet vid lunch för ett litet läkarbesök. Vet inte om det blev positiva eller negativa resultat men jag har fått en remiss till sjukgymnasten och en remiss till operation. En diagnostisk operation till och med (spännande ;D).

Päronen åkte vid fyra och sedan dess har jag suttit med jobbansökningar. Fyra jobb på två timmar, himmel vad det tär på mig energimässigt och hoppmässigt. Man borde ju egentligen vara på topp när man ska formulera sig lite snyggt men det går bara inte efter ett tag! Jag blir helt utpumpad!

Tar en paus nu (som lär vara till morgondagen... kanske längre) och får samla ihop de små, små bitarna av mig själv helt enkelt.

Peace out!

.

Och ungefär där fick jag nog. Riktigt känner hur ilskan pressar över bröstet.

Så inte värt det. Alls.

Plötsligt händer det?

Jaha, så var det måndag igen. Vet inte riktigt vart veckorna tar vägen. Har iaf hunnit både plugga och klippa hunden så det känns bra. Att hunden sedan blev söt igen, det känns ännu bättre :) Jag har kanske fått in teknik lite med klippmaskinen för idag gick det både snabbt och ebba hatade mig inte alltför mycket!

Bojkottar det här med Alla Hjärtans-dag (som vanligt), iaf på kärlekshållet (funderar allvarligt på att bojkotta allt där och leva resten av livet som gammal nucka). Kramar istället min älskade mamma, min fina sambo, min mjuka vovve, min mjuka Bäbis och min pappa (när han väl kommer hit efter jobbet). Det känns mer vettigt.

Imorn blir det läkaren, jag vet fortfarande inte vad jag hoppas på förutom att inte få fler besvär efter det här... jaja, får ju se imorn. Det är ett vanligt sketet besök hos läkaren, ett jag har gjort fler gånger än jag vill räkna och att ha förhoppningar inför ett läkarbesök är som att förvänta sig en hög vinst på en trisslott. Ganska kört.  

lyx

Söndagar är verkligen riktiga slödagar... Vi ligger här alla fem utslängda i sofforna och gör inte mycket alls. Ska snart äta korv, ost och kex som lisa och Emil oväntat nog hade med sig. Portvin hade de med sig oxå så det här blir en speciell söndag ;) Klippte hunden innan men hann bara med benen så hon är så ful att vi bara häpnade över att en så söt hund kan bli så ful ;D ingen får det bli ordning på hunden igen.

söndag med hela familjen

Godmorgon alla mina solstrålar! Ganska vackert väder och vi ska snart iväg till mellbystrand för en liten promenad på stranden och lite fika i solen. Tänkte oxå passa på att gå förbi mosters och morbrors lägenhet, pappa har inte varit där än faktiskt. Glädjande är att Lisa och Emil kommer på lite söndagsbesök, mysigt att ha hela familjen samlad :) Får se vad emmeli säger när hon kommer hem ikväll och hela huset verkligen är fullt haha. Jag kan oxå glädjande meddela att det går mycket snabbare att skriva med x10an nu, jag börjar förstå hur man kan få upp tempo faktiskt. Jag och telefonen kommer mycket bättre överens nu. Kan nästan börja tänka mig en touch - så länge det är en Sony Ericsson då givetvis ;)

Sötnöten



Ebba är hälften katt och hälften utegångsfår... just nu ligger hon ganska gött i vår fönsterkarm och skäller lite förnämt på vissa förbipasserande hundar och människor. Sötnöt.

Imorn ska hon klippas... lite mindre utegångsfår och lite mer hund! Hon kommer inte gilla mig under tiden men hon brukar glömma ganska snabbt iaf :)

lördag med familjen :)

Sitter i soffan med pappa och ebba som sällskap och - smäll nu inte av av förvåning allihop - fotboll; Liverpool mot soffan. Lyckas mellan varje besök glömma bort att jag har viasat sport medan pappa har full koll på det givetvis haha. Själv kan jag ju inte säga att jag är överdrivet engagerad utan sitter och försöker blogga med x10an. Det går sakta kan jag meddela, hur i hela friden kan folk skriva snabbt med touch övergår mitt förstånd för det här är totalt omöjligt!! Har idag varit ute på stranden, helt fantastiskt väder som mamma, pappa och ebba kunde njuta av medan de väntade på den linkande dottern. Det går inte snabbt men det går långsamt som vi brukar säga i familjen :) Ikväll får vi se vad som händer, inte så mycket alls antagligen men det är ganska trevligt; spela lite kort, dricka lite vin och bara prata som vanligt. Vi är familjen där det händer allt och ingenting helt enkelt :) Mamma fick en liten knäpp - går det i familjen månne? - och har antagligen köpt sig en bil såhär på eftermiddagen! det var ju dags för den gamla höll verkligen på att gå åt helsicke. Ska bli väldigt kul att få provköra den! Det bästa är ju trots allt är det ju automat vilket innebär att jag kan köra den även med robocop-bandaget!! Woho!!!! Jag älskar nya bilar!!

Friday, I'm in love!

Tanken var att jag skulle vara på lektion mellan åtta och tio, sedan skulle jag sitta med installationstekniken tills föräldrarna kom vid sex-sju någon gång.

Hm.

Lite lätt ändrade planer, jag var på lektion mellan tio och tolv (ställde om klockan vid tre när jag insett att jag ändå inte kommer orka upp till åtta och jag kunde dessutom falla för gårkvällens masterplan utan att behöva skämmas) och har ätit lite lunch medan jag väntar på föräldrarna som borde dyka upp inom tio min.

Varför ens försöka skapa lite planer? Inget går som jag har tänkt ändå... Jag tror nog min fredag blev bättre på det här viset :)

Stefan tycker btw mitt ben är hemskt underhållande och drar sig inte för diverse robotskämt, en del sämre och en del bättre. Men - för att komma till saken - så signerade jag precis en banköverföring med namnet C3PO på hans förslag. Lite självdistans får man ju ha även om man inte kan så mycket om Star Wars ;)

C3PO?


Plattfisk

Fick en liten knäpp och plattade håret. Och ja, jag menar hela håret. Är nog 1,5 år sedan jag gjorde det senast och det känns lika ovanligt som det brukar; vad i hela friden ska jag göra med allt hår som når så långt nerför ryggen?! Tog dock inte mer än en timme, ganska ok med tanke på att jag gjorde det själv :)

Dock borde jag kanske ha kollat väderprognosen först... SMHI hävdar regn imorn vid sju. Jag tänkte sticka nosen utanför dörren runt åtta, hoppas det har slutat annars kommer jag se ut som en förrymd pudel på lektionen (istället för ett förrymt troll visserligen), mitt plattade hår brukar verkligen inte gilla regn ;D Hoppas SMHI har lika fel som vanligt helt enkelt :D

Nu ska jag sova och störa mig på allt hår jag har ;P

Uttråkad, stissig och rastlös

Tråkig eftermiddag som tusan, saknar min familj, saknar min sambo... saknade nog bara sällskap idag. Håller iaf på att slutföra Rosmans bok, den är bra som tusan får jag ju säga. Fartfyllda spännande böcker, synd bara att klockan bara är åtta och jag har ingen reserv efter den här.

Pratade en stund med papí innan och gick igenom vad som saknades i mitt hushåll inför helgens mat. Jag var lite sugen på risotto nämligen och det visade sig att jag saknade... allt. Ingen bra panna, inte tillräckligt med olivolja (jag har en yttepytteliten burk bara, sambo gillar inte smaken har hon fått för sig ;D), inget smör-smör, garanterat inget risotto-ris. Och så fortsatte det. Tur att båda två antecknade annars får jag inte min älskade risotto i helgen ;)

Efter boken - om min rastlöshet inte har blivit bättre - får det bli att sätta sig med kalligrafin igen, det finns inget som får tiden att passera lättare eller snabbare, inget som får mig att tänka på precis inget och allt.

Eller jo, det finns en sak som har samma effekt på mig (inga snuskiga tankar nu!): att ge sig ut att jogga eller köra ett hårt boxningspass eller bara röra på sig. Ett tufft träningspass. Men det är lite omöjligt just nu - därav kalligrafin.

När jag blir lite deppig över min begränsade framkomlighet tittar jag på de fina krya-på-dig-korten jag har fått av diverse släktmedlemmar. Det värmer :)


Happythankyoumoreplease

Lite oinspirerad att blogga men kunde ju passa på att berätta lite om filmen jag såg igår: happythankyoumoreplease. Ted från How I met your mother (mindre känd som Josh Radnor) har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen, Sam; en novellskrivare som inte duger till att skriva romaner. Egentligen är det han och hans umgängeskrets det handlar om, utdraget över någon/några veckor.

Inte den klassiska romantiska komedin i alla avseenden men söt och lite quirky (finns det någon bra svensk översättning av det ordet egentligen). Jag fick ta en paus för semlebak med en halvtimme kvar av filmen för att inte tröttna och somna typ för även om den är söt med fina dialoger så är den så långsam att Sid Sengångaren hade kutat förbi.

En långsam söndag eller en dag med ytterligt tråkigt väder skulle jag rekommendera den här till helt enkelt... bra men lite långsam helt enkelt.



Tyckte väl att jag kände igen den rödhåriga tjejen (Kate Mara)... hon är med i we are Marshall som jag såg slutet på i söndags. Det förklarar saken!

Effektiva och rationaliserande

Har varit superseriösa och pluggat... i sammanlagt tre timmar. Har jag nämnt att mitt matbehov oftast är större än mitt behov att färdigställa en konstruktionsuppgift? Gjorde så långt vi kunde iaf (vilket var ganska långt faktiskt) och funderade över vad alla andra stressade runt om i klassen. Vi måste verkligen vara den avslappnade gruppen med den lite mer chilliga inställningen... eller så missar vi hälften av uppgifter vi ska göra vilket jag betvivlar, för det känns som om vi lägger hälften så mycket tid på allt det här än resten. Vi kanske bara är fruktansvärt effektiva helt enkelt? ;D

Jag och mimmi åt lite lunch tillsammans för att sedan bara sitta och prata över en kopp te. Väldigt trevligt och det är skönt att prata lite strunt - och lite mindre strunt - för en stund.

Det tråkiga nu är bara att jag måste städa, drar mig alltid för det innan jag inser att det inte är så farligt egentligen. Men jag ska dra igång lite bra musik för att peppa mig och sedan hugga tag i dammtrasan. Later!

Minisemlan som blev en semla

Tog en paus i Happythankyoumoreplease (och grattis för att åstadkommit världens längsta filmtitel i ett ord!) för att baka lite semlor. Bakade faktiskt från grunden (något jag aldrig har gjort förut), tanken var minisemlor men... jag missbedömde hur jäsningen lite och de blev lite mer normalstora än förväntat.

Anledningen till den tänka ministorleken är att man blir så fruktansvärt illamående av en normalstor... inte undantaget hembakade för jag känner mig lite pösen minst sagt. Jag har svårighet att klura ut om jag gillade receptet eller inte oxå... som slät bulle var de inte alls goda, med grädde i blev det bättre och jag hoppas att mandelmassan ska fullända det hela, har inte provat det än nämligen.

För ett första försök får de godkänt men ska jag prova igen så ska jag göra vad man tydligen inte får i bakning - jag ska ändra receptet lite och se om resultatet blir bättre :)

Nu ska jag kika klart på filmen!

Bad Gastein

Insåg att jag inte har lagt upp några bilder alls från Österrike, nu är det ju så att jag har glömt att plocka bilderna så de från mobilkameran får duga. Jag blir lika förvånad varje gång över hur bra den är egentligen.



Såhär såg det ut när jag hade sällskap uppe i bergen på fredagen :)



Och såhär såg det ut när jag var ensam... man kan faktiskt ha det värre. Lite choklad och en solvarm vinterträdgård med utsikt över ett vattenfall... lite lyx i vardagen :)


Lill-lördag

Har bara varit i skolan i två timmar men har suttit lite med ex-jobbet innan dess så har faktiskt ägnat dagen åt plugg. Är nu ensam i lägenheten igen, vilket givetvis har till följd att jag har suttit med en kopp kaffe i handen och kalligraferat lite.

Upptäckte att ha en kaffekopp och en flaska med bläck i närheten av varandra är lite farligt... först höll jag på att dricka bläcket (vilket under några omständigheter inte kan vara bra) och sedan höll jag på att doppa stålspetsen i kaffet (vilket hade förstört mitt lilla brev men inte hade varit lika farligt). Förvirrad kvinna? Mycket möjligt.

Satt faktiskt och skrev brev - för hand - senast i måndags. Syrran skulle ändå få ett kuvert så varför inte köra old school och ta med ett handskrivet brev? Det kändes ändå ganska skönt, sätta sig ner och bara få ut tankarna på lite papper, ska kanske fortsätta. Synd bara att hon inte fick ett kalligraferat brev (vilket hade tagit ungefär ett århundrade) utan ett vanligt men hon verkade glad ändå ;) 

Korrekturläste det jag precis skrivit och upptäckte att jag hade i första stycket skrivet kalkylerat istället för kalligraferat... innebär det att jag kanske har skrivit kalligraferat i jobbansökningar av misstag?! Jag tänker inte få panik för det... men jag har svårt att se hur mina kunskaper i kalligrafi ska hjälpa mig få ett jobb...

Nej, nu blir det väl serier av något slag för spotify verkar ha bestämt sig för att ha reklam mellan varannan låt idag. Suck.



Lagt under övriga talanger på CV:et kanske? ;D


Change of mind

Min lite mörka musik påverkar mig alltid på konstiga sätt... folk hävdar att de blir aggressiva eller får dåliga tankar av lite hårdare, mörkare musik. Jag är tvärtom, efter några gånger av Hurricane på repeat så satte jag igång med allt utom semlorna. Lätt produktiv faktiskt :) Sökte jobb, kollade runt lite och tränade. Känns bra!

Nej, nu ska jag gå och duscha innan det är dags för lite kvällsmat (jag har inte ätit sedan fyra... det börjar bli dags om man säger så ;D). Toodles från en mycket gladare jag! 

Darkness

Tisdagar kan få vem som helst att vilja gå i ide eller bara ta något starkt. Maken till deprimerande dag i skolan har nog inte funnits sedan vi hade Draken hela dagarna. Dessutom råkar jag vara nyvaken nu och - som vi alla vet vid det här laget - det är inte min bästa tid... livet känns alltid lite mörkare när jag är nyvaken och just nu vältrar jag mig lite i känslan genom att förstärka den med musik.

Funderar på om jag borde träna men saknar lite motivation, funderar på om jag borde baka semlor men saknar någon att dela dem med, funderar på om jag borde söka lite jobb men saknar lite hopp. Istället ska jag lyssna på 30 seconds to Mars feat Kanye West - Hurricane 2.0 några gånger till och se vad det gör med mitt humör.

Filmkväll

Hade en sjukt slappig dag igår, sov borta ungefär hela dagen och stack inte nosen utanför dörren förrän vid sju när jag hoppade bort till Hampus för filmkväll.

Mycket imponerad av filmvalet; Tangled, Disney's nya film. Den var verkligen bra, nästan gammal Disney-kvalitet och jag satt och småfnissade mest hela tiden. Efter filmen drog Erik men jag parkerade mig ganska bra i soffan och vi slötittade på Arkiv X-filmen (big mistake, hur dålig kan en film bli?!). 

En väldigt mysig kväll som dock har fått mig att sätta mig med kalligrafi-pennan såhär på eftermiddagen och citera. 

Ambivalent. Förvirrad. Ur kontroll.

Inte det bästa jag vet precis ;)

Lördag

Gårdagskvällen blev bra till slut, när Emmeli hade åkt och jag väntade på Lisa satte jag mig med kalligrafi. Det enda terapeutiska skapande jag kan ägna mig åt (jag suger på allt annat men det här kan jag ok), med musiken på hög volym satt jag och citerade från det jag hörde.

När Lisa väl kom så var jag lugn igen men det kändes väldigt bra att hennes stöd. Vi köpte choklad, åt lite kvällsmat och drog bort till Mimmi och Ullis. Väldigt trevligt och det var verkligen sällskap som behövdes.

Och för att klargöra; det är inte mig det har varit synd om den här helgen precis utan jag har varit så förstörd för att min närmaste i världen har mått så dåligt. Och jag kan inte hjälpa henne.

Svaghet

Vet inte varför jag blir så himla påverkad av det här. Men det blir jag. Mamma kallar det för överbelastning av systemet och det stämmer nog ganska bra. Överbelastning tillsammans med en känsla av hjälplöshet är nog den sämsta kombinationen någonsin.

Därför känns det bra att Pluttis kommer upp i Gittan även om det är ett knappt dygn hon är här. Hon får mig alltid på gott humör, kanske så bra att vi kan gå ut och ta ett glas vin. Men vi får se, jag har blivit lovad choklad iaf så då är jag nöjd. Det botar det mesta tror jag :)

Ensam för två timmar nu iaf, det borde jag kunna hantera utan några större problem. Jag hatar att känna mig svag, den här dagen har jag känt mig svagare än på länge och jag gillar definitivt inte känslan!

.

Är det här livet så hatar jag livet å min väns vägnar.

Spelar Rolling in the deep non-stop, när jag är ensam här ska jag dra upp den på högsta volym och hoppas att det läker henne lite även fast hon inte är här.  


Torsdagkväll :)

Träningen gick bra, ett instabilt knä är trots allt inte i vägen så ofta. Känns grymt skönt med tanke på mitt lätta beroende. Vet nu vad jag ska göra när emmeli är borta nästa vecka ;D

Småkollade lite på I rymden finns inga känslor efter träningen i samband med kvällsmålet (knäckebröd med apelsinmarmelad och ost är the shit btw). Jag skriver småkollade eftersom filmen är svensk och mitt fokus alltid är lite sämre då, passade på att ringa upp min kusse Emma mitt under. Var borta i 25 min (länge sedan vi pratade ju!) och kunde lätt sätta mig vid filmen utan att ha missat något särskilt. Och där har vi problemet med svenska filmer.

Men roligast är dock att en tjej från Västersol spelar en av birollerna! Det tog tills eftertexterna innan jag kom på varifrån jag kände igen henne, lite kul faktiskt :)

Imorn blir det oxå lite filmkväll, en massa filmer jag skulle vilja se faktiskt. Blir svårt att välja men jag är väldigt sugen på Splice (nedan), får se om emmeli är lika glad för den lätt äckliga trailern ;D


Träna!

Pratat i några omgångar med försäkringsbolag, vet inte om jag blev så mycket klokare men nu är en skadeanmälan inskickad för ett av bolagen iaf. Ska kopiera kvitton och allt oxå innan jag skickar allt skit till det andra företaget. Ska det verkligen vara krångligt att bli skadad?

Nu struntar vi i det, för nu ska jag gå och träna! :D Blir ju inte så mycket kondition eller ben precis, men jag har en fullt fungerande överkropp som jag tänkte göra lite utmattad! Och samtidigt bevisa att jag inte behöver sitta u husarrest! :)

Screwed...?

emmeli hade lite teknikträning med mig i Bad Gastein:

"Skit inte i backen, Jenny, knulla den!!"

Behöver jag nämna att det var en kommentar som satte sig ganska hårt? Behöver jag oxå nämna att den passade veckans låt ganska bra?

Så korad, såhär i efterhand, till veckans låt, både i backen och på förfesten: I just had sex.

 

Too bad att det sista backen gjorde mot mig var att ge igen: "I didn't screw the slope, the slope screwed me pretty bad" ;)

Rolling in the deep

Har spenderat ovanligt mycket tid med skolarbete de senaste dagarna, när vi väl har lagt av för dagen har jag varit helt slut. Och då menar jag verkligen helt slut. Är det för att det tar tre gånger så lång tid att ta sig till skolan och drar sju gånger så mycket energi? Eller är det för att jag helt enkelt fortfarande har ett semesterhuvud? :P

Har jobbat av lite i de olika kurserna, att vi läser 200 % de här första veckorna får mig ibland att ha lite svårt att andas, tills jag tar tag i det och upptäcker att det inte är såå farligt ändå.

Lyssnade på Adele imorse på mtv och jag måste säga: wow. Perfekt för mig just nu. Mitt enda (stora) problem är att spotify fungerar med viss oregelbundenhet och driver mig till vansinne. Allt jag vill lyssna på just nu är mörka låtar, en stark röst och vacker text. Är det för mycket begärt!?





Adele - Rolling in the deep