Insomnia...?

Vet inte vad det är med mig. Varför i hela friden sover jag inte?! Varför har jag hamnat i någon sorts konstig cirkel som går ut på följande ungefär: jag sover som en sten i några dygn (och då menar jag verkligen som en sten... är det ingen som väcker mig så vaknar jag inte ungefär) och sedan är jag döpigg i någon natt.

Problemet är att det här är andra natten på samma vecka, jag ska till Italien imorn vilket automatiskt ger en väldigt lång dag med alla resor. Hade varit kul att vara pigg då ;D

Men fasiken vad jag längtar! Ska bli så jäkla kul, packade idag och vill bara få tid till att använda allt jag packade :) 

Jag får ändå säga att jag passade på att utnyttja tiden här vid datorn, jag har lärt mig lite mer om photoshop. Jag och emmeli pratade lite om att fylla en hel vägg med svart-vita bilder och jag blev helt frälst vid tanken. Så nu blir det att kika igenom alla bilder för de små guldkornen :) 

Nu ska jag försöka sova! Eller läsa en bok... eller bara något annat. 



Det här får jag se live på fredag förmiddag!! :D

 

Färdigtentad!

Tentan gick nog bra igår, kändes som om jag vore tillbaka på högstadiet, tentan tog cirka 40 min och bestod av tolv frågor. WTF?! Sån tur kan man ju inte ha?!

Med tanke på att jag inte lyckades sova på hela natten (men jag läste ut min actionfyllda bok) så kändes det sjukt bra att 1) jag inte somnade och 2) att jag och emmeli hade bestämt att gå upp vid halv sju. Det gjorde natten lite kortare, vi hann äta frukost och kika på Mulan. Perfekta tenta-uppvärmningen, det där med att göra det sista pluggandet, struntade vi i :D

Resten av gårdagen bara återhämtade jag mig, sov i typ en timme och kollade på två Disney-filmer till (Pocahontas och Tarzan). Boxen var lika rolig som vanligt, fann mig i en lite konstig situation på slutet bara. På knä framför en manlig bekant... var i hela friden ska man fästa blicken? Jag tog det politiskt korrekta och tittade uppåt.

Avslutade kvällen med efter-tenta-bio, The Social Network. Ganska bra faktiskt, det hände inte så mycket egentligen men det gjorde heller inte så mycket.

Nej, nu ska jag äta frukost (har bara skjutit på det i två timmar eller så) och kolla på How i Met your mother!

En söndag fylld av allt annat än tentaplugg

Det finns så mycket man skulle kunna göra det här klockslaget en vanlig söndag. Sätta igång en film (gärna något med action för det blir jag lugn av... även om det är något av en motsägelse), läsa i boken (som innehåller action... vilket jag blir lugn av), sitta och vänta på att csn-bidraget ska komma in och jubla när det har gjort det (ja, jag blir lugn av ekonomisk trygghet).

Ja, det finns uppenbarligen en hel lista. Men, imorn är det tenta vilket innebär att jag endast ska utföra en av ovanstående. Jag ska läsa lite i min bok. Just nu är jag sjukt uppe i varv och jag behöver lugna ner mig lite.

Min och Emmelis dag har annars varit fin-fin. Vi har spenderat hela dagen i varandras sällskap (förutom när vi duschade, det hade varit weird att göra tillsammans); pluggat lite. Kollat på två filmer. Tränat i 1,5 timme. Gjort kyckling som aldrig blev färdig. Gjort muffins med två olika toppings (choklad och jordnötter, inte för att de blev färdiga heller men jag äter hellre muffins med sked än röd kyckling) och pluggat lite, lite till.

Sweet November var stillsam och ganska sorglig, rekommenderas om man är på det stillsamma, lätt eftertänksamma humöret. When in Rome var en komedi (chick-flick?) som inte var lika stillsam men jäkligt söt. Varning för att det finns en When in Rome med systrarna Olsen oxå. Ingen större hit insåg vi efter ca fem minuter. Den When in Rome från 2010 var mycket, mycket bättre.

Nu ska jag bädda ner mig igen. Hoppas er söndag var lika trevlig som min (vem behöver tenta-ångest när man har bokstavskombinationer liksom?!), natti!

I am everything and nothing...

Gårdagen blev precis så mysig som jag trodde. Blev lite förbannad vid den tillagda scenen i Skönheten och Odjuret dock, varför lägga in världens sämsta sång med fel röster?! Sjukt dålig. Jag lugnade ner mig så småningom visserligen.

Ska sluta äta Sourcream & Onion-chips dock, jag sover dåligt som fasiken och mådde dåligt långt fram på eftermiddagen. Mitt första mål mat för dagen blev middagen (stuvade makaroner och köttbullar). Inte alls ok. Vad hände med min aptit när jag tittade bort?! Det gick bra att springa på "tom mage" iaf, tur det för annars hade jag haft långt hem :P

Efter springturen och lunchen (som vi spenderade med Bolt btw, söt film) satte vi oss för att plugga. Det har resulterat till att jag just nu är totalt tom i huvudet. Tog en promenad till Maxi men inte fasiken hjälpte det, huvudet är precis lika blankt som innan och huvudvärken från imorse är tillbaka. Tom i huvudet blandat med rastlöshet är aldrig något bra. Någonsin.

Därför tänker jag hitta en trevlig liten film, bädda ner mig i det stora mysiga täcket och kanske ta en kopp te.

Och från och med imorn ska jag sluta gnälla här. Jag ska bli peppig och optimistisk med tankarna fulla av framtidstro. 

...eller inte. 


Fler listor till folket!

Vad är klockan just nu? 12.35
När gick du upp ur sängen i morse? Typ halv elva
Vad har du ätit idag? En macka med ost och paprika.
Vad har du på dig just nu? Jeans och en tröja med 3/4s-ärm.
Har du städat idag? Japp! Hela lägenheten och diskat allt. Nöjd.
Dagens händelser? Låg och drog mig i sängen, gick ner för frukost med Emmeli och Daniel, dissade Sannarpsbadet och städade istället.
Vad gjorde du igår? Skrev klart instuderingsfrågorna, var i skolan, tränade två timmar och kollade på två filmer. Produktiv dag. Not.
Vilken film såg du senast? Prince of Persia (pinsam liten tjejig suck).
Den bästa filmen? Oj shit. Div disney-filmer, Shrek, Pirates. Jag har ingen favorit helt enkelt.
Hur många fingrar har du? 10
Flyter golfbollar? Antagligen inte... har aldrig provat dock.
Var är du just nu? I mitt rum vid datorn.
Är det någon annan i rummet? Nope, jag har lägenheten alldeles för mig själv.
Hur många signaler innan du svarar? Oftast vet jag inte vart jag har lagt mobilen så... alldeles för många.
Skiter du ibland i att svara? Lite då och då beroende på humör.
Har du en bokhylla? Ja, två
Om ja, vad har du i den? Böcker i den häruppe (och en döende växt) och filmer i den därnere. 
Vilken årstid är bäst? Sommaren får då fryser man inte häcken av sig varje dag.
Vilken dag är bäst? Lördagar, speciellt om jag är hemma hos la famillia.
Vad händer i sommar? Ingen aning, förhoppningsvis nytt jobb, kanske ny stad. Den som lever får se.
Vad såg du senast på tv? Project Runway.
Favorit program? House, Greys Anatomy, Cougar Town, How i met your mother, Lie to me, White Collar mfl.
Vad köpte du senast? Hmm... mat tror jag.
Ris, pasta eller potatis? PASTA!!!
Hus eller lägenhet? Hus, för jag vill ha en vovve och misstänker att vovven vill ha en trädgård.
Vara ihop eller singel? Ihop, men jag börjar vänja mig vid singellivet.
Skid- eller solsemester? Varken eller, city-semester är mitt knark just nu. Eller sol. För det är varmt.
Dusch eller badkar? Dusch!
Tom Cruise är: Konstig, men jag kan inte låta bli att gilla hans filmer ändå.
Vem är den bästa rapparen? Öööh... Eminem kanske?
Tycker du det är skoj att svara på frågor? Inte egentligen men jag borde öva inför att stå på mässan.
Hur mår du? Jodå, lite off men det är ju ingen ovanlighet.
Vad är klockan nu? 12.54

... so I need a hand to hold

Ny dag, nya tag. Har faktiskt städat lägenheten, så duktig har jag varit. Nu sitter jag och väntar på Louise, se om vi kan göra klart ena kursen idag. Hade varit skönt att kunna släppa det. Rättelse: jag sitter inte och väntar på Louise, jag sitter och väntar på de som ska byta persiennerna så att jag kan ringa Louise.

En ganska väsentlig skillnad.

Prince of Persia uppfyllde mina förväntningar lite bättre igår får jag nog säga. Är nu lite småkär i Jake Gyllenhall trots att han ibland ser ut som en slagen hundvalp i ansiktet. De snygga armarna uppväger det ganska bra ;D

Kvällen kommer nog bestå av mys i soffan med Emmeli. Vi ska se på Skönheten och Odjuret och plugga lite. Jag tror det kommer bli bra. Lite onyttigt, lite cola och lite te. Och mycket prat. Kanske vad jag behöver helt enkelt.

Tankar och funderingar under dagen...

1. Vädergudarna måste ha varit på ett särdeles skämtsamt humör idag. Förmiddag: snö. En timme senare: sol. Tio minuter efter det: regn. Ytterligare tio minuter senare: hagel. Ja, ni förstår kanske att jag blir lätt förvirrad av deras ambivalens. Nu är det iaf som det brukar: det stormar och spöregnar. En helt vanligt halmstad-höststorm.

2. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag måste aktivt tänka på att det inte är en shot jag tar om kvällarna. Flour ska inte sväljas.

3. När jag väl vant mig av med shot-känslan kring munsköljet... innebär det att jag kommer gurgla shots hädanefter? Bevare mig väl.

4. Jag tål helt uppenbarligen inte en hel kopp varm choklad. Lite lätt laktosintolerant kanske?

5. Hur kan man ena sekunden känna sig uppblåst som en elefant (under gruppträningspasset) och nästa sekund tycka att man istället ser ut som en muskelbyggare (inne på gymmet). Föredrar att känna mig som en muskelbyggare btw.

6. The Classic Crimes album Vagabonds måste passa min sinnesstämning perfekt idag. Eller så är det helt enkelt ett väldigt bra album.

7. Tänkte titta på lite eye-candy i dagens film. Total flopp. John Travolta var snyggare när han var yngre, Jonathan Rhys Meyers borde inte ha en tunn mustasch (och ta skådespelarlektioner) och From Paris with love var en ganska banal film på det stora hela.

Nu ska jag försöka med Prince of Persia istället. Där utlovas iaf nakna överkroppar. Är man frustrerad så är man frustrerad!


Snö i oktober är nog nytt rekord.

Sitter och tittar ut över den snö/regniga Halmstad. Vilken av alla gudar kom på idén med snö i oktober?! Jag är inte imponerad!

Tentaveckan närmar sig och gjorde klart instuderingsfrågor idag. Sammanlagt 4 dagar innan tentan. Visserligen ska den vara "lätt" men det känns ändå lite... för avslappnat.

Har hamnat i någon sorts höst... deppighet. Har aldrig varit med om något liknande. Tråkigt som fan.

Nu ska jag iväg på en lektion som inte är i närheten av peppande. Suck.


Inte nyvaken... men fan inte långt ifrån

Tillbaka i Halmstad. Tänkte att jag skulle ha jättemycket tid att blogga när jag var hemma. Jag hade fel. Uppenbarligen.

Kom hem vid halv tio imorse och gick genast och la mig. Och sov till två!?! WTF?? Hur ofta händer det? Utslaget blir det som om jag hade sovit till nio visserligen med tanke på när jag gick upp men ändå? Och gott sov jag.

Nu ska jag klä mig lite, vi ska iväg och boxas och jag tror inte morgonrock är någon hit då.

LiveQuiz-kväll

Haft en väldigt trevlig kväll, skönt att det bara var vi tjejer faktiskt och kul att vi inte låg så långt från prispallen den här gången! =)

Söt "programledare" dessutom, men så å andra sidan har jag alltid varit svag för killar med fantastiska röster och snygga tatueringar ;)

Nu ska jag sova! Natt!

Torsdagslyx

Emmeli och jag gjorde kyckling i ugnen (med egenkomponerad marinad) och pommes till det, behöver jag nämna att det blev asgott...? Det blev asgott ;)

Smet iväg efter filmen (Micke & Molle) med ursäkten att jag skulle prova kläder inför kvällen men nu sitter jag här och äter wafers istället. Lyckat. Fast wafers är gott och jag har ganska gott om tid på mig =)

Ska iväg på LiveQuiz med flickorna (och Daniel givetvis), egentligen skulle killarna i klassen med oxå men de tröttnade på krabbet runt allt. Det hade i och för sig kunnat undvikas om de inte tvångsmässigt bjöd in halva Halmstad hela tiden.

Men vi flickor (och Daniel) är inte de som ger upp så nu ska jag iväg på LiveQuiz, dricka något glas vin och bara ha en trevlig stund =)


Lyxfrukost

Att ha Daniel på besök innebär inte bara att vi helt plötsligt är tre i lägenheten, det innebar oxå pannkakor till frukost idag! Wiiie! Sjukt gott. Jag har inte riktigt insett grejen med vaniljglass på pannkakorna, men jag var ganska nöjd med att bara sockra och sedan lägga hallonsylt på =)

Sitter nu och väntar på att få lite mer hårfärg i håret, jag och Emmeli har ful-ankunge-blir-svan-dag och fixar därmed till utväxten på varandra. Kommer vara sjukt snygga inför LiveQuiz ikväll ;)

Dags för påfyllning, so long suckers!


Vemodig eller bara tom?

Läste en fin artikel i Elle om svenskarnas "patent" på svårmodet, på melankolin. Tydligen ska vi förknippa oss själva med lagom och lite vemod i någon sorts svensk blandning.

Ikväll tar jag fasta på det tror jag.

Såg på Disney, Ringaren i Notre Dame för att vara mer exakt, och kom ihåg hennes råa skratt. Favoritpartierna.

Ska nog gräva ner mig. Jag kan ju inte gråta så jag får hitta på något annat. Ringa mamma kanske.

Bort från datorn, bort från alla påminnelser och bort från alla andras vemod ska jag iaf. Natt!

Jag skulle offra ett finger för att slippa bära en sådan här!

OnePiece Purple (light weight)



Det här är tydligen nya "inneplagget" för 1200 spänn. När jag känner mig redo att se ut som en bebis iklädd en sparkdräkt och dessutom betala 1200 kr för kalaset meddelar jag det.

Så länge kommer jag - utan hänsyn till i vilken omgivning jag befinner mig i - peka och skratta så högt att folk vänder sig om för att titta om jag får syn på en vuxenbebis. Ska alltid ha ett lager nappar med mig som jag kan ge ut till vuxenbebisarna. Tänk om de trillar liksom... de måste ju få ha sin tröst. 

 I övrigt har jag (när jag väl skrattat klart åt konceptet ovan) och Emmeli tränat igen (det har gått så långt att Mimmi har kallat oss hurtiga ;D). Bodypump den här gången och det kändes riktigt bra, tror vi båda har utvecklats åt rätt håll =)

Har idag även kommit på det ultimata sättet att fördriva tråkiga lektioner på, jag har nämligen tagit mitt kladdande i blocket till en helt ny nivå. Jag plockade med mig riktiga kalligrafipennor och satte mig och kalligraferade istället. Måste bara komma på en massa kick-ass meningar att kalligrafera.

Nästa steg är givetvis stålspets och bläck att doppa i. Funderar dock på om det vore att gå lite för långt, vill ju inte bli stoppad av läraren. Hm. Tål att tänkas på ;)

Gårdagens STORA I-landsproblem

Hade en nära-döden-upplevelse igår. Utan att skoja, har ni försökt kämpa er igenom ett spinningpass utan att kunna dra djupa andetag?

"Ja, det är klart jag har!" säger nu astmatikern eller den förkylde så jag omformulerar frågan: har ni - fullt friska med all lungkapacitet i behåll - försökt kämpa er igenom ett spinningpass utan att kunna dra djupa andetag?

Det är inte lätt kan jag meddela, Emmeli kan intyga det, och varför skulle två friska personer helt plötsligt få problem att andas, under samma pass och alldeles i närheten av varandra?

Förklaringen stavas: kvinnan som satt snett framför oss. Hon luktade. Och inte av rosor precis.

Har nu lugnat ner mig lite (jämfört med igår, då var jag arg och snurrig av syrebrist) men ändå: hur i hela fridens namn kan en människa lukta så mycket!? Och det hade faktiskt varit mer ok om hon faktiskt hade tagit i, följt instruktioner eller betett sig normalt (något av de tre iaf). Iställlet satt hon mest på cykeln och drog ner min och Emmelis fighting spirit (av flera skäl). Nej, usch för äldre människor som inte kan tvätta sig, sitt hår eller sina kläder!!

Så, nu har jag fått ut det ur huvudet. Tack för så länge!

Comeback!

Har vissa dagar när jag bara går och klurar på små finurliga formuleringar. Idag är en sådan dag... eller snarare: hela veckan har varit en sådan dag. En dag när jag saknar att ha en blogg att terrorisera min omgivning med. En blogg att få ut alla mina små finurliga formuleringar på.
Resultatet av en sådan här dag brukar vara att jag rycker på axlarna åt tanken på att plocka upp bloggandet igen men har jag lidit i en vecka så kanske jag ska ge upp och faktiskt se om jag har tågan att skriva mer än ett random inlägg. Därför:
första inlägget sedan april.

En nystart kan vi kalla det. Och jag ska faktiskt försöka skriva mer än 3 inlägg innan jag ger upp... "Challenge accepted!"

Har spenderat dagen med att kladda i blocket och dagdrömma mig bort till Italien. Traskade över vägen och undrade om ett par skinnstövlar hade varit för varmt därnere nu. För det hade ju trots allt varit ganska chict att promenera i Rom med ett par snygga skinnstövlar (vilket jag äger), kavaj (vilket jag oxå äger några stycken) och skinnhandskar (vilket jag äger... men borde köpa nya). Har jag måhända ritat upp några sorts konstiga förväntningar på Italien och dess invånare? Check

Mamma skrattade åt mig och mina skinnstövlar så eftermiddagen spenderades att dagdrömma om en ny plan: köpa chica stövlar av italienskt läder när man ändå är därnere. Visserligen saknar jag kanske de ekonomiska medlena för den perfekta stöveln och visserligen kanske jag inte saknar stövlar överhuvudtaget men det spelar ingen roll. Hittar jag den perfekta stöveln kommer jag slåss som ett djur för att få tag på dem ;)

Nu ska jag läsa lite i min löjligt tjejiga bok (riktad mot övre tonåren antar jag) innan det blir Lite sällskap tillsammans med kombo. De små finurliga formuleringarna har försvunnit någonstans i den djungel som ska föreställa min hjärna. Återkommer med fantastiskt underhållande anekdoter senare.




Dit ska jag!! 2,5 veckor och sedan traskar jag runt i Italien (antagligen mätt efter pasta, pizza, fika och allt annat italienare ska klämma in i munnen under dagen)! Längtar!!